Hirdetés
. Hirdetés

EU vizsgálat a Deutsche Telekomnál

|

Szlovákiai leánycégénél, a Slovak Telekomnál történt állítólagos versenyjogsértések miatt, vizsgálatot indított a Magyar Telekom többségi tulajdonával is rendelkező DT ellen az Európai Bizottság.

Hirdetés

A Slovak Telekom elleni vizsgálat már tavaly óta folyik, de a szálak mostanra egészen a DT bonni központjáig vezettek. A vizsgálat kiterjesztése a Deutsche Telekomra azt célozza, hogy megállapítsák, a német cég érintett-e a gyanított egy vagy több versenyjogsértésben, illetve ezekért felelőssé tehető-e. Az állítólagos visszaélések főként a szlovákiai szélessávú internet-hozzáféréssel kapcsolatosak.

A legnagyobb európai távközlési vállalat a Magyar Telekom legnagyobb részvényese. A német társaság tizennégy éve ruház be Magyarországon, ezek összege az utóbbi négy évben elérte az 1,2 milliárd eurót.


Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.