Hirdetés
. Hirdetés

Eurómilliós bírság az eBay aukciós háznak

|

Bár a francia eBay-en tilos a Christian Dior-, Kenzo- és Givenchy-termékek árusítása, a webáruház nem vette figyelembe az erről szóló bírósági végzést. Emiatt most egy újabb döntés nyomán 1,7 millió eurót kénytelen fizetni.

Hirdetés

Egy francia bíróság 1,7 millió euróra büntette az eBay-t, mert a webáruház tovább folytatta azon parfümök értékesítését, amelyeket egy korábbi döntésben egyszer már megtiltottak neki.

Az ítélet a luxuscikkeket gyártó Moët Hennessy - Louis Vuitton (LVMH) holding egyik korábbi megnyert ügye alapján született, amelyben cég a Christian Dior, Kenzo és Givenchy márkák kapcsán törvénytelen marketinggel és értékesítéssel (az LVMH kizárólag saját exkluzív viszonteladói hálózatán keresztül értékesíti termékeit), valamint hamis termékek árusításával vádolta az eBay-t. A júniusban született döntésben az illetékes párizsi bíróság az előbbi miatt 3,05 millió, az utóbbi kapcsán pedig 35,5 millió euró büntetés megfizetésére kötelezte a céget. A bírósági végzés felszólította az eBay-t, hogy ne értékesítsen LVMH-termékeket a francia fogyasztóknak, és 50 ezer eurós napi bírságot helyezett kilátásba, ha csak egy ilyen termék is szerepel az oldalon. A hétfői döntés ennek kapcsán született.

Az eBay úgy nyilatkozott, egy kifinomult technológiai megoldással próbálják nap mint nap kiszűrni az LVMH-márkákat több millió termék közül, 2008 júliusa és 2009 júliusa között például 20 ezer találatot blokkoltak és töröltek.

A webáruház mindhárom ügyben fellebbezett. A meghallgatások jövő májusban várhatók. Alex von Schirmeister, az eBay franciaországi vezetője szerint az LVMH értékesítési gyakorlata korlátozza a versenyt, ezért bizakodó, hogy magasabb fokon nekik ad igazat a bíróság. A luxustermékeket gyártó cég közleményében az áll, a szelektív értékesítés a fogyasztók érdekét szolgálja, hiszen csak így biztosítható a termékek kiváló biztonsága és minősége.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.