Hirdetés
. Hirdetés

Ez a lítium-ion akku nem fog túlmelegedni

|

Automatikusan lekapcsol, ha túlságosan forróvá válik.

Hirdetés

A Stanford Egyetem kutatói egy olyan lítium-ion akkut fejlesztettek ki, amely automatikusan lekapcsol, ha túllép egy adott hőmérsékletet, ami azt jelenti, hogy a jövőben nem kell tartanunk a légdeszkákban, laptopokban vagy repülőgépeken bekövetkező, katasztrofális következményekkel járó tűzesetektől. Lítium-ion akkumulátorok találhatók szinte minden hordozható elektronikus eszközben. Könnyűek, sok energiát képesek tárolni és egyszerűen újratölthetők, de hajlamosak a túlmelegedésre, és a belsejükben fellépő esetleges rövidzár gyakran vezet tűzhöz. A most kifejlesztett akkuban egy polietilén filmet alkalmaznak, amely 70 Celsius fok hőmérséklet körül kiterjed, így megakadályozza az áramvezetést, és lekapcsolja az akkumulátort.

Hirdetés

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.