Hirdetés
. Hirdetés

Ez az újdonság felturbózza az Edge böngészőt

|

A trükk viszonylag egyszerű, de hatásos: a böngésző magfolyamatai már a rendszerindításkor betöltődnek, így kevesebbet kell várnunk az Edge indulására.

Hirdetés

A Microsoft új szolgáltatást tesztel a Windows 10-ben, amely felgyorsítja a Chromium alapú Edge betöltését. A funkció a Windows 10 rendszerindításakor elindítja a Microsoft Edge alapvető folyamatait, így amikor ténylegesen megnyitjuk a böngészőt az asztalról, a tálcáról, vagy mondjuk egy Word dokumentumban szereplő hivatkozáson keresztül, pillanatok alatt futásra kész a program. Ha pedig lezárjuk az Edge-et, a böngésző magfolyamatai alacsony prioritással a háttérben futnak tovább, vagyis ez a készenléti állapot nem köt le komoly erőforrásokat a rendszerben.

Hirdetés

Az indítás-gyorsítás opcionális szolgáltatás lesz a legújabb Microsoft Edge buildben, az Edge 88-ban, amit tetszés szerint ki-be kapcsolhatunk. A fejlesztő szerint eltarthat egy ideig, mire a funkció eljut minden gépre: ha szeretnénk látni, hogy böngészőnk rendelkezik-e már az új funkcióval, ezt az Edge Beállítások menüjének Rendszer elemén kattintva tudjuk majd ellenőrizni.

A jelek szerint tehát a Microsoft komolyan gondolja, hogy a Chrome babérjaira tör, és ennek érdekében az utóbbi időben hasznos szolgáltatások sorával gyarapította az átalakított Edge-et, amely ugyanarra a nyílt forrású Chromium platformra épül, mint a Google böngészője. A cég júniusban például egy olyan új jelszófigyelőt épített az Edge-be, amely jelzi, ha bejelentkezési adataink adatlopás áldozataivá váltak.

De említésre méltó fejlesztés a Smart Copy funkció is, amellyel egyszerűen tudunk szövegblokkokat mozgatni. Ráadásul a Microsoft a Linux-táborról sem feledkezett meg, és a Dev csatornán már közzé is tette az Edge Ubuntu, Debian, Fedora és openSUSE Linux disztribúciókon futó betekintő változatát.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.