Hirdetés
. Hirdetés

Ez lenne a megoldás a valódi AR-re?

|

A Vuzix Ultralite OEM Platform az OpenAI-t építi be a következő generációs okosszemüvegekbe.

Hirdetés

Az Ultralite OEM Platform a Vuzix következő generációs okosszemüvegének all-in-one referenciadizájnja. A gyártó azt állítja, hogy a vezeték nélküli, okostelefonhoz kapcsolt új, könnyű szemüvegek képesek kihasználni a Visual GPT vagy az OpenAI gyorsan erősödő képességeit a fogyasztói szintű kiterjesztett valóság (AR) vagy heads-up display alkalmazásokhoz.

A Vuzix talán leginkább az olyan okosszemüvegekről vagy más AR-eszközökről ismert, amelyeket az emberek a munkahelyükön használhatnak. A legújabb termékét azonban úgy mutatja be, hogy arra a fogyasztó-orientáltabb OEM-gyártók rátehetik a márkajelzésüket, majd saját új, könnyű, kifinomult szemüvegként mutathatnak be. A cég még egy divatos keretet is kifejlesztett az Ultralite OEM számára, amely a referencia-szemüveg teljes tömegét 38 grammra csökkenti a becsült 2 napos akkumulátor-üzemidő ellenére.

Hirdetés

A platform lehetővé teszi az extra érzékelők vagy mikrofonok hozzáadását is. A Vuzix egyedi mikro-kijelzőmotorját és fejlett monokuláris hullámvezető optikáját alapfelszereltségként csomagolják, amely a szemüveg lencséire a heads-up-szerű tartalmak kivetítésére van méretezve.

Az így létrejövő kijelzőt úgy tervezték, hogy "minden fontos információt" tartalmazzon, amelyet szükségesnek ítélnek a felhasználó iPhone vagy Android okostelefonjáról streamelni. Azaz, hogy a felhasználó ellenőrizhesse vagy használhassa az olyan szolgáltatásokat, mint például a fordítás, a navigáció vagy az utazásszervezés, és ugyanakkor a telefont zsebében hagyhassa.

A Vuzix Ultralite a gyártó szerint integrálja az "AI-alapú programokat, például a ChatGPT-t és a vizuális keresést", hogy növelje a következő generációs mindennapi AR hitelességét. Az első, ezen az új OEM platformon alapuló okosszemüveg azonban még nem jelent meg - írja a NotebookCheck.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.