Hirdetés
. Hirdetés

Facebook-Microsoft: mire készülnek?

|

Sajtóértesülések szerint a két óriás tovább szélesítheti partnerségét.

Hirdetés

Egybehangzó sajtóértesülések szerint nagy bejelentésre készül ma a Facebook és a Microsoft. A redmondi szoftvercég ugyanis este egy nagyobb Bing eseményt rendez, ahova a legnagyobb közösségi oldal képviselői is hivatalosak.

 

 



Ha igazak a hírek, akkor ez már önmagában garancia lehet arra, hogy a két óriás valami fontos bejelentésre készül, főként, hogy partnerségük nem új keletű. Még 2007-ben ugyanis 240 millió dollárért a redmondi szoftvercég részesedést szerzett a közösségi oldalban, és a nyilatkozatok alapján közös még a két cég vezetésében, hogy egyre inkább ellenségként tekintenek a Google-re. Ennek jegyében múlt novemberben már megállapodtak, hogy a Bing kereséseket integrálják a Facebook felületére, ami idén júniusban valósággá vált. Ezt mi is kipróbálhatjuk, ha egy keresést indítunk a közösségi oldalon.

A korábban kiszivárgott hírek szerint a mostani bejelentés a Facebook oldalán termelődő információk felhasználására vonatkozna, azaz a Bing a jövőben a találatok relevanciájánál figyelembe venné a közösségi oldalon végrehajtott interakciókat. A bennfentesnek számító All Things Digital értesülései szerint így a Bing kereső algoritmusa láthatná, hogy a Facebook felhasználók mit lájkolnak, és ezen oldalakat előbbre sorolná a találati listájában.

Ez egyébként komoly eszköz lehetne a Microsoft keresője számára, mivel a Facebook "Like" gombja kezd rohamosan elterjedni a weben, egyre több oldalon található meg egy cikk, egy bejegyzés vagy éppen egy kép alatt. A közösségi oldal 500 millió felhasználója ráadásul egy hatalmas bázis, amely mintavétellel a Bing komoly versenyelőnyre tehet szert a fő riválisával, a Google megoldásával szemben. Emellett a pletykák szerint egy Bing Maps és Facebook Places integráció is elképzelhető, amely ha megvalósulna, akkor a közösségi oldalra bejelentkezett Bing felhasználók láthatnák, hogy ismerőseik éppen hol vannak, illetve hogy hol osztották meg utoljára a jelenléti információjukat.

Természetesen egyik lehetséges szcenárióra se vegyünk mérget, este majd minden kiderül, és később beszámolunk a konkrétumokról.

 

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.