Hirdetés
. Hirdetés

Facebook-védelem a BitDefendertől

|

A BitDefender kiadta Facebook specialista védelmi alkalmazásának a nyilvános béta verzióját.

Hirdetés

A Facebook kapcsán felmerülő adatbiztonsági aggályok, incidensek nyilvánvalóan arra sarkallják a biztonsági cégeket, hogy a közösségépítőhöz is olyan alkalmazásokat tegyenek elérhetővé, amelyek segítségével a felhasználók egyrészt felismerhetik a kockázatokat, másrészt megelőző lépéseket tehetnek. Legutóbb a BitDefender jelentette be, hogy egy új megoldást fejleszt, amely kifejezetten a Facebook felhasználóinak nyújt majd segítséget az adatok oltalmazásában.

 



A BitDefender az új alkalmazását Safego névvel illette. A telepítése a többi Facebook alkalmazáshoz hasonlóan gyorsan elvégezhető. Ezután egy olyan felület jelenik meg, amelyen látható a biztonság általános szintje, illetve azok a problémák, kockázati tényezők, melyek kezelésére célszerű sort keríteni. Sajnos a béta állapotú verzióban még néhány funkció nem működik, de azért a BitDefender elképzelései már jól körvonalazódnak.

"Teljesen világos, hogy nagyon sok felhasználó nem méri fel, hogy milyen személyes információkat oszt meg magáról a nagyvilággal. A BitDefender Safego egyszerűbbé teszi annak felismerését, hogy milyen adatok kerültek megosztásra, és milyen változtatásokat szükséges megtenni"
- mondta Catalin Cosoi, a BitDefender Online Threats Lab vezetője. Majd hozzátette, hogy a Safego nemcsak az adatok védelmét hivatott elősegíteni, hanem a cég által alkalmazott antivírus technológiák felhasználásával a kártékony linkeket és az egyéb online fenyegetettségeket is igyekszik kiszűrni. Ennek érdekében vizsgálja az üzenőfalat, a beérkező üzeneteket, a megjelenő hivatkozásokat és az egyéb, megosztott tartalmakat. Arra is van lehetőség, hogy a felhasználó biztonsági problémák (például kártékony linkek felbukkanása esetén) értesítse az ismerőseit a veszélyekről.

A hír testvéroldalunkon, a Computerworld biztonság rovatában jelent meg.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.