Hirdetés
. Hirdetés

Fekete lyukak a világhálón

|

Rendszergazdák és informatikusok számára jól ismert kifejezés az internetes szakzsargonban "fekete lyuknak" hívott jelenség - a Washingtoni Egyetem oldalán azonban követhetjük ezeket.

Hirdetés

Az űrteleszkóp után Hubble-nak elnevezett rendszer weboldalán a Google Maps segítségével nem csak IP alapján, hanem földrajzilag is azonosíthatjuk a "süllyesztőket", amelyek a beérkező adatcsomagokat és parancsokat mindenféle válasz nélkül egyszerűen elnyelik.

 

hubble.png

 

Az érintett IP címekre kattintva további információt tudhatunk meg az adott szerverről és a hozzárendelt tartományokról. Grafikus megjelenítésnél a problémás helyszíneket jelölő buborékok alatti árnyékból következtethetünk azok nagyságára is - minél több számítógép érintett, annál sötétebb a folt.

 

A weboldalon található funkciókkal IP cím alapján külön számítógépeket is ellenőrizhetünk, vagy egyetlen kattintással megnézhetjük a sajátunkat is. A Hubble működése óta több, mint 800 ezer "black hole" jelenséget térképzett fel, a figyelt tartományok száma pedig napról napra növekszik.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.