Hirdetés
. Hirdetés

Fél év után újra internet Tripoliban

|

Majdnem a város egész területén helyreállt az internetkapcsolat röviddel azután, hogy a lázadók körbezárták a líbiai fővárost.

Hirdetés

Szombat kései óráiban, miután a lázadók elfoglalták az állami szolgáltató épületét, újra hozzáférhető volt az internet Tripoliban - jelentette az internetforgalmat tanulmányozó Renesys.

győztes lázadók Líbiában, Tripoliban, Kadhafi fotóját rugdosva
győztes lázadók Líbiában, Tripoliban, Kadhafi fotóját rugdosva

Győztesek és vesztesek (Reuters)

Számos twitter-üzenet érkezett Tripoliból és az országon kívülről, melyek konstatálják, hogy fél év után ismét minden oldal elérhető volt a neten. Megannyi bejegyzés sugall óvatosságot, a több hónapos szétcsatolás után a legtöbben csak félve szólalnak meg.

Egy helybeli, Ahmed Shreef e-mailben számolt be vasárnap, hogy szombat késő esti óráiban
a helyi internetkapcsolat (DSL) átmenetileg szabad volt. Ám azt is elmondta, hogy vasárnap újra blokkolták a DSL-t, és az addigi helyzethez hasonlóan csak a helyi szerverek és a .ly weboldalakat voltak elérhetők. Shreef arról nem kívánt beszélni, hogyan sikerült kapcsolódnia a Google Gmail fiókjára, miután a szolgáltatást újra zárolták.

A DSL-től február közepe óta volt elvágva a főváros nagy része, azóta csak néhány szelektíven kiválasztott önkormányzatában állították azt vissza.

 

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.