Hirdetés
. Hirdetés

Felbukkant az Office 2013

|

Érkeznek az első hírek az Office 2010 utódjáról, miközben a jövőre megjelenő 2010-es irodai programcsomag környékén is felpörögtek az események.

Hirdetés

"Mivel az Office 2010 hamarosan elkészül, elkezdtük tervezni az Office 15 programcsomagunkat. Az SQL Server támogatás tekintetében mindenképpen fejleszteni kívánjuk szoftverünket, mivel a közösségünk visszajelzése szerint ez a leginkább kért változtatás" - olvasható Greg Lindhorst a Microsoft programmenedzserének bejegyzése, az Access hivatalos blogjában. Írása alapján így szinte biztosan állítható, hogy a redmondi szoftvercég már elkezdett dolgozni az Office 2010 utódján, miközben a 2010 júniusában megjelenő szoftvercsomagnak még csak a nyilvános tesztverziója készült el.

 

excel2010_slicer.jpg


Ez igazából nem túl meglepő, hiszen például már a Windows 7 fejlesztése során is megjelentek az első hírek a Windows 8 előkészületeiről. Az Office 15 kódnevű programcsomag (az Office 2010 14-es kódnéven futott) Greg Lindhorst bejegyzése szerint még csak a fejlesztés korai szakaszában tart, de úgy tűnik, hogy az SQL támogatás terén borítékolhatóak az újdonságok. S talán nem csak utóbbi, mivel nem ez volt az első eset, hogy az Office 15 neve felmerült volna. Szeptemberben ugyanis a SharePoint egyik fejlesztője már utalt a 2010 utódjára, amelyet Office 2013 néven említett, utalva a megjelenés évére. Ennek megfelelően az Office következő generációja 2013 végén, 2014 elején jelenhet meg.

Office 2010 dobozok, eszközök

Természetesen e mellett nem álltak le az Office 2010 munkálatai, amelynek bétáját eddig - a redmondi szoftvercég közlése szerint - 1 millió tesztelő töltötte le világszerte. A Microsoft hétfőn bejelentette, hogy elkészült két átállást segítő segédprogramjának: az Office Environment Assessment Tool és az Office Code Compatibility Inspector tesztverziójával, amelyek letölthetőek a szoftvercég weboldaláról. Előbbi segítségével a cégek megvizsgálhatják, hogy a jelenlegi Office verziójuk beépülő moduljai kompatibilisek-e az Office 2010-zel, míg a Code Compatibility Inspector a Visual Basic, VB.NET és C# algoritmusokat nézi át. Sőt a redmondi szoftvercég a TechNet oldalán egy részletes deployment leírást is közzétett, hogy a cégek számára így is megkönnyítse az átállást.

office2010.jpg

Nem hivatalos dobozképek

Érdekesség e mellett, hogy a lengyel Centrum XP közzétette az Office 2010 nem hivatalos dobozképeit. Természetesen azok hitelessége megkérdőjelezhető, de ha visszaemlékszünk, akkor a lengyel szerkesztők a Windows 7 esetén is elsőként publikálták a dobozképeket, amelyeket később az idő igazolt. Így talán ebben az esetben sem vetődnek árnyékra.
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.