Hirdetés
. Hirdetés

Feldarabolhatják a Google-t?

|

Egy fogyasztói érdekvédelmi csoport antritöszt-vizsgálatot kezdeményezett a Google ellen. A jogvédők szerint az Egyesült Államok igazságügyi minisztériumának valamennyi lehetséges jogorvoslati lehetőséget fontolóra kell vennie - köztük a keresőóriás feldarabolását is.

Hirdetés

A Consumer Watchdog nevű fogyasztói érdekvédelmi csoport szerdán közzétett indítványában felszólította az Egyesült Államok igazságügyi minisztériumát (Department of Justice, DOJ), hogy indítson széleskörű vizsgálatot a Google kereső és hirdetési megoldásaival kapcsolatban tanúsított ?versenyellenes magatartása" kapcsán. A szervezet szerint a DOJ-nak valamennyi szóba jöhető szankciót mérlegelnie kellene: köztük a cég egyes üzleti divízióinak különálló vállalatokra bontását - a Google feldarabolását - is.


A Consumer Watchdog kezdeményezését egy mobil fejlesztőcég és két, a Google piaci riválisait képviselő ügyvéd is támogatja. Beadványukban számos olyan területet megneveztek, amelyek szerintük a DOJ ellenőrzésének tárgyát képezhetnék: véleményük szerint a minisztérium revizorainak a vállalat kereső és hirdetési rendszerének összefonódásait, valamint könyvkereső rendszerét is vizsgálniuk kellene.

?Itt az ideje, hogy a minisztérium széles körű antitröszt-vizsgálatot indítson a Google ellen" - jelentette ki John Simpson, a Consumer Watchdog jogásza. A huszonöt éves múltra visszatekintő fogyasztóvédelmi szervezet számos különböző gazdasági terület szereplőivel foglalkozik - köztük az egészségügyi szolgáltatókkal, a biztosítókkal és az energiapiac szereplőivel. Amióta néhány évvel ezelőtt a technológiai szektor szereplőinek tevékenységét is monitorozzák, folyamatos támadásokat intéznek a Google ellen.

A DOJ szóvivője egyelőre nem kommentálta a szervezet beadványát


Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.