Hirdetés
. Hirdetés

Felemás eredménnyel zárult a WCIT-konferencia

|

Az ITU vezetője szerint a találkozó eredményes volt: a nemzetközi telekommunikációs szabályozás legújabb változata több milliárd új felhasználó számára teheti elérhetővé az internetet. Ennek ellenére az ITRs aláírását több ország, köztük az USA és Nagy-Britannia is bojkottálta.

Hirdetés

A globális telekommunikációs szabályozás felülvizsgálata és módosítása „sikeres volt” - jelentette ki Hamadoun Toure, a 193 országot tömörítő Nemzetközi Telekommunikációs Unió (International Telecommunications Union, ITU) elnöke a Dubaiban rendezett Nemzetközi Telekommunikációs Világkonferencia (World Conference on International Telecommunications, WCIT) zárónapján tartott sajtótájékoztatóján.

Toure kijelentette, „megelégedésére szolgál, hogy a konferencia nagy sikerrel zárult”. Az általa festett képet némiképp „árnyalja”, hogy számos ország – köztük az Egyesült Államok és Nagy-Britannia is – elutasította az új szabályozás aláírását.

Hamadoun Toure, az ITU elnöke "elégedett"
 

Az ITU elnöke szerint a módosított ITRs biztonságosabbá teszi az internetet a felhasználók számára, és több milliárd új felhasználó csatlakozását segítheti elő.

Csütörtökön az USA és Nagy-Britannia mellett Kanada és Ausztrália képviselői is felálltak a tárgyalóasztaltól: véleményük szerint félő, hogy az új szabályozás túl nagy hatalommal ruházza fel az ENSZ telekommunikációs szakmai fórumaként működő ITU-t.

Korábban egyébként Neelie Kroes, az Európai Bizottság digitális- és médiaügyekben illetékes alelnöke és Sir Tim Berners-Lee, az „internet atyja” is komoly fenntartásokat fogalmazott meg a készülő ITRs-szel kapcsolatban.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.