Hirdetés
. Hirdetés

Felfelé halad a Windows Phone

|

Az amerikai piacon növelte a részesedését a Microsoft platformja.

Hirdetés

A Microsoft platformja továbbra is felfelé halad az okostelefonok piacán, ugyanis a Windows Phone egyre nagyobb részesedést szerez magának. A Kantar Worldpanel ComTech elemzése szerint az idei év első három hónapjára vonatkoztatva a Windows Phone az amerikai okostelefon-piac 5,6 százalékát birtokolta. 

Ez jó eredménynek számít, hiszen az egy évvel ezelőtti ugyanezen időszak során ez az érték még csak 3,8 százalék volt. A Kantar szerint ráadásul a Windows Phone még az Androidtól is hódít el felhasználókat, ugyanis a vásárlóik 23 százaléka a robotos rendszertől pártolt át a Microsofthoz. További 25 százalék már egy korábbi Windows Phone-ról frissített. 

Furcsa módon az utóbbi két évben csak az idősebb, 50 és 64 közötti korosztályt érdekelte a Windows Phone, legalábbis az elemzők szerint. A trend most teljesen más irányt vett, ugyanis a 25 - 34 évesek körében is egyre népszerűbb a rendszer. A Kantar szerint a Microsoft az előrelépést leginkább a Nokiának köszönheti. 

 

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.