Hirdetés
. Hirdetés

Felgyorsulhatnak az AJAX-os oldalak

|

A Doloto jelentősen felgyorsítja az AJAX alkalmazások válaszidejét. A Silverlight 4 elsőként hallatott magáról.

Hirdetés

A Microsoft Research kutatói az MDSN oldalán elérhetővé tették Doloto (1,56 MB) eszközüket, amellyel optimalizálható a komplex AJAX alkalmazások letöltődési ideje. A készítők szerint ugyanis az AJAX technológiával megvalósított gazdag internetes alkalmazásoknál gyakran túl sok időt vesz igénybe a sok kód letöltése, ami miatt lassabban töltődnek be az oldalak. A Doloto pedig ezt a problémát igyekszik kiküszöbölni.

 

 

doloto.jpg


A Doloto működése során elsőként feltérképezi az oldalon lévő JavaScript kódokat, majd az alapján kikalkulálja, hogy azt miként tudná felgyorsítani. Végezetül pedig átírja a JavaScript kódot, amelyet lement a merevlemezre. Ha elégedett vagyunk a kapott eredménnyel, akkor azt végezetül feltölthetjük a szerverünkre, felülírva a korábbi állományokat. A program egyedül csak a .NET Framework 3.5-ös környezetet követeli meg, másra nincs szüksége.

A Microsoft mérnökei több oldalon is tesztelték az alkalmazást, s tapasztalatuk szerint a JavaScript kódok a segítségével 40 százalékkal gyorsabban töltődnek be, aminek köszönhetően a webes alkalmazások átlagban 30-40 százalékkal gyorsabban indultak el a web-oldalakon. Teljesen finomra hangolt Doloto eszközzel így a bing.com 60 százalékkal, az msn.com 70 százalékkal, míg a google.com 80 százalékkal hamarabb töltötte le az oldal AJAX-os kódját. Összességében így 66 százalékos gyorsulást sikerült elérni a tesztelt web-oldalaknál, míg alapbeállításon a Doloto 46 százalékot tudott spórolni.

Szerzői jogokat védi a Silverlight 4

E mellett a Microsoft bejelentette, hogy a szeptember 11-én kezdődő amszterdami International Broadcasting Conference (IBC) rendezvényen résztvevőknek elsőként fog bemutatni két funkciót a már készülő Silverlight 4 képességeiből (a harmadik verziója júliusban jelent meg). A multimédiás platform következő generációja közleményük alapján már rendelkezni fog natív multicast képességekkel, valamint offline digitális jogok védelmével (DRM) is ellátják. Utóbbinak köszönhetően a felhasználók letölthetnek majd gépükre Silverlight 4-el készült videókat és mozi-filmeket, feltéve ha azokat nem látták el DRM-védelemmel...

 

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.