Hirdetés
. Hirdetés

Felhőszerverek új vonala a HP-tól

|

A szolgáltatóknak szánt Cloudline szerverek a Foxconnal közös vállalat elsőként márkásított termékei.

Hirdetés

Kifejezetten a felhőszolgáltatók adatközpontjaira jellemző, hiperméretű, szerverek ezreiből felépülő környezetekbe szánja a HP az új Cloudline kiszolgálókat. A Foxconnal tavaly létrehozott vegyes vállalaton keresztül a HP eddig is gyártott ilyen, felhőszolgáltatások működtetésére optimalizált, speciális kiszolgálókat, de azoknak mindeddig nem adott hivatalos terméknevet.

A nyílt szabványokra épülő Cloudline szerverek rack szekrényekbe szerelhetők, amelyek átveszik a kiszolgálóktól az olyan funkciókat, mint az energiaellátás és a hűtés. A szolgáltatók adatközpontjaiban a szerverek jellemzően több szállító kiszolgálóit tartalmazó környezetbe kerülnek, a felhasználók azonban a nagyobb hatékonyság érdekében egységes felügyelet alá kívánják vonni őket – mondta anyalapunknak Dave Peterson, a HP Proliant szerver-üzletágának vezetője. A Cloudline szerverek többek között az Intelligent Platform Management Interface-en keresztül támogatják a központi hardverfelügyeletet. A minimalista kialakítású rendszerek szabványos menedzsmentfelületekkel ellátott, csupasz vasak a HP meghatározása szerint.

 

A HP kétprocesszoros Cloudline CL7100 szervere

Gyorsan bővül a hiperméretű környezetekbe készülő x86-os szerverek piaca, ami a felhőszolgáltatások térhódításának ütemét látva aligha okoz meglepetést. Richard Fichera, a Forrester elemzője szerint a Foxconnal kialakított együttműködésnek köszönhetően a HP tartani tudja majd az árversenyt ezen a piacon, amelyen senki sem fog sokat keresni pusztán a hardveren, ugyanakkor előnyhöz juttathatják azok a szolgáltatások, amelyeket ezekhez a speciális kiszolgálókhoz tud adni. Az elemző szerint az együttműködés azt mutatja, hogy a HP okosan alkalmazkodik a változó időkhöz.

A Cloudline szerverek az Intel Xeon E5 v3 processzorára épülnek, a termékcsaládot öt, különböző modell – közöttük két processzorfoglalatos és 1 U méretű kiszolgáló – alkotja. A HP a kaliforniai San Joséban most zajló Open Compute Summit konferencián jelentette be az új, OpenStack alapú rendszereket, amelyekre március végétől fogadja a megrendeléseket.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.