Hirdetés
. Hirdetés

Feljelentés e-útdíj ügyben

|

Miután a Getronics Magyarország Kft. piaci nyomásgyakorlással indokolta visszalépést a tendertől, márciusban az ÁAK bejelentést tett a rendőrségen.

Hirdetés

Az Állami Autópálya Kezelő (ÁAK) 2013. március 20-án bejelentést tett ismeretlen tettes ellen a rendőrségen és a versenyhivatalnál, miután az útdíj tenderen nyertes ajánlattevő, a Getronics Magyarország Kft. a visszalépéskor piaci nyomásgyakorlásra hivatkozott - közölte az ÁAK csütörtökön az MTI érdeklődésére.

 

A hírügynökség annak kapcsán kereste meg az ÁAK-t, hogy az Index hírportál csütörtökön arról írt: az útdíj tender januári bedőlése miatt feljelentést tett a rendőrségen és a versenyhivatalnál az Állami Autópálya Kezelő Zrt.

A rendőrség jelenleg vizsgálja, indítsanak-e nyomozást az ügyben. A tavaly év végén lezárult több milliárdos állami közbeszerzés azért hiúsult meg, mert a győztes cég azt állította, versenytársai megzsarolták - írja az Index.

Az ÁAK tájékoztatásában hangsúlyozza, hogy a bejelentést nem most, még márciusban tették meg, azóta feljelentés kiegészítés rendelt el a BRFK, az adatszolgáltatást az autópálya-kezelő már teljesítette.

Az Index információi szerint a rendőrség többek között kérdéseket tettek fel írásban múlt héten a Getronics Kft.-nek, hogy a cég nyilatkozzon arról: "a nyomásgyakorlást ki, mikor, hol, kivel szemben alkalmazta, az konkrétan miben nyilvánult meg, történt-e erőszak".

Hirdetés

A müncheni Aurelius Grouphoz tartozó Getronics tavaly decemberben nyerte el az elektronikus útdíjrendszer kiépítéséről szóló állami tendert, a cég januárban azonban piaci nyomásgyakorlásra hivatkozva visszalépett. Németh Lászlóné fejlesztési miniszter február elején egy parlamenti kérdésre adott válaszában írt arról, hogy a kormány vizsgálatot fog kezdeményezni az e-útdíj-tender bedőlése miatt. A miniszter akkor azt írta, hogy a rendőrséghez és a Gazdasági Versenyhivatalhoz (GVH) fordulnak - emlékeztet írásában az Index.

A GVH az internetes lappal azt közölte, hogy az ÁAK panasszal fordult hozzájuk, jelenleg információt gyűjtenek az ügyben.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.