Hirdetés
. Hirdetés

Fellebbez a Microsoft a Word-ügyben

|

A másodfokú ítélet a felperes i4i-nek adott igazat, ezért a Microsoft eltávolította az érintett kódot a Word 2007-ből, de ettől függetlenül fellebbez a döntés ellen.

Hirdetés

Az Egyesült Államok Szövetségi Fellebbviteli Bírósága egy szabadalmi ügyből kifolyólag 290 millió dolláros kártérítés megfizetésére és a Word 2003-as, illetve 2007-es verziójának visszahívására és/vagy az érintett kód eltávolításra kötelezte a Microsoftot még decemberben. A szoftveróriás most új tárgyalás kiírását kérvényezte az illetékes fellebbviteli bíróságnál.

A kérdéses ítélet az i4i szabadalmának jogosulatlan használatáért marasztalta el a redmondi céget, amely a felperes szerint engedély nélkül építette be egyik, egyedi XML-dokumentumok létrehozását lehetővé tévő alkalmazását a 2003-as, illetve 2007-es Wordbe.

A Microsoft arra kérte a bírói táblát, hogy gondolják át az őket elmarasztaló ítéletet. "Keresetünkben számos, a december 22-án kihirdetett ítéletet gyengítő ellentmondást soroltunk fel. A bíróság nem vette figyelembe a vonatkozó jogi precedenseket és a szokásos gyakorlatot, ezért úgy véljük, saját, szabadalmi ügyekkel kapcsolatos kompetenciáját kérdőjelezte meg", áll Kevin Kutz, a Microsoft jogi igazgatójának állásfoglalásában.

Az i4i vezetői nyilatkozatban reagálva kijelentették: nem lepte meg őket a Microsoft fellebbezése; jelenleg, mivel az ítélet üzleti lehetőségeket nyitott előttük, kereskedelmi stratégiájuk átdolgozására koncentrálnak.

A Microsoft eközben közleményben jelentette ki, hogy hétfőn a boltokba kerülhet a 2007-es Word és Office új változata, amelyből eltávolították a jogsértő megoldásokat, így nem lesz fennakadás a Word értékesítésében.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.