Hirdetés
. Hirdetés

Felnövőben a Lenovo

|

Az idén áprilisban kétéves Lenovo leszállította a Pekingi Olimpia informatikai kiszolgálásához szükséges hardverállományt.

Hirdetés

Hivatalosan idén nyáron indul el a mintegy 300 kiszolgáló és több mint 1000 munkaállomás tesztelése, ami egészen az Olimpia kezdetéig tart - mondta Gottlieb István, a Lenovo Magyarország vezérigazgatója. A vállalat 17 adatközpontot állított fel annak érdekében, hogy a 39 versenyhelyszínen zökkenőmentesen történhessen a lebonyolítás. Mindemellett a központi helyszínen a sportesemény ideje alatt a Lenovo 400 munkatársa dolgozik majd folyamatosan. Az Olimpiához kapcsoló érdekesség, hogy a 2008-as fáklyát, amely az Ígéret Felhője nevet kapta, szintén a Lenovo 30 fős csapata tervezte.

A vállalat emellett a technikai sportok terén is erősíti jelenlétét: szponzorációs megállapodást kötött a Williams Formula 1-es istállóval (www.williamsf1.com), ennek keretében a csapat informatikai hátterét biztosítja. Ezalatt körülbelül 300 asztali és 150 noteszgépet kell érteni, amelyek klasszikus irodai alkalmazások mellett a technikai sportokra jellemző speciális szoftvereket futtatnak, például felügyelik a versenyautók állapotát (csak a motorban hozzávetőleg 120 jeladó található), továbbá szabályozzák a motor teljesítményét indítás után, elkerülendő a károsodást - az üzemi hőmérséklet elérése előtt nem engedik magas fordulatszámon pörögni a motorokat.

Podcast: Gottlieb Istvánt a Lenovo kétéves múltjáról és jövőképéről kérdeztük.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.