Hirdetés
. Hirdetés

Felpörgeti az öreg routereket egy új Nokia-kártya

|

Az új modellek pedig szárnyakat kapnak tőle: az FP4 lapkákkal szerelt Nokia 7950 XRS-XC fél petabitet tud másodpercenként!

Hirdetés

Nokia azt jósolja, hogy 2022-re az  internetes forgalom eléri a havi 330 exabájtot (330 millió terabájtot),  a Cisco pedig évente 24 százalékos növekedésre számít, vagyis szerinte a 2016-os 96 exabájtról 2021-re havi 278 exabájtra bővül az adatforgalom.

A növekedés motorjai a felhőszolgáltatások, az 5G mobilhálózatok és a dolgok internete (IoT). 2020-ra a csatlakoztatott IoT-eszközök száma az 50, 2205-re pedig a 12 milliárdhoz közelít.

De ha az internet-használat ilyen őrült ütemben nő, hogy fogjuk ezt kezelni? A Nokia válasza egy új lapka, az FP4, amely másodpercenként 2.4 terabitet dolgoz fel. A már ismert FP3 lapkán alapul, de többet pakol egy csomagba. És ha ezekből is többet használunk, az eredmény egy 12 terabájtos kártya.

Az új kártyákkal szerelt routerek hatszor nagyobb adatforgalmat tudnak kezelni, mit a elődeik, a 10 évesnél idősebb routerek kapacitása pedig két-háromszorosra növelhető velük.

A Nokia már be is mutatta az FP4-en alapuló legújabb büszkéségét, új 7950 XRS-XC Extensible Routing Systemet, amelynek teljesítménye 576 terabit (fél petabit)!

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.