Hirdetés
. Hirdetés

Feltörték a Windows Mobil Webshopját

|

A kalózok elleni biztonsági frissítés utáni első napon feltörték a Microsoft mobil webshopját.

Hirdetés

A Chainfire nevet használó hacker ugyan nem árulta el, hogy miként törte fel a weboldal fokozott biztonságúnak gondolt új funkcióit, de gondoskodott róla, hogy a fejlesztők elgondolkozzanak az oldal hiányosságain. A cél mindenképpen a most bevezetett – advanced copy protection – gyengeségének a megmutatása volt, amely állítólag két óra alatt megadta magát.

Úgy tűnik a blogokon olvasható bejegyzésekből, hogy a hack tulajdonképpen üzenet a Microsoft számára, amelyben a hacker a fejlesztők véleményét tolmácsolja a redmondi fejlesztőknek. Azzal, egyébként hogy a hacker nem osztja meg az általa kihasznált biztonsági hiányosságot, jelentősen megnehezítette a fejlesztők feladatát, hiszen a hibát csak akkor lesznek képesek kijavítani, ha megtalálják azt.

A hacker és fejlesztői közösség persze figyelemmel kíséri a változásokat, s a mostani eset miatt akár számos további oldal is veszélybe kerülhet. A kalózok kontra Microsoft meccs úgy tűnik továbbra sincs lejátszva, s ennek sajnos olyanok is kárát láthatják, akik hasonló technológiával szeretnék megvédeni oldalukat a behatolók ellen.

microsoftpirated.jpg

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.