Hirdetés
. Hirdetés

Felügyelt webes szolgáltatások

|

A Check Point új megoldása biztosítja a webes alkalmazások biztonságos használatát.

Hirdetés

A világszerte több mint 2100 IT-biztonsággal foglalkozó rendszergazda körében végzett Check Point valamint Ponemon felmérés során az derült ki, hogy a megkérdezettek többsége úgy gondolja: az alkalmazottak bevonása elengedhetetlen az egyre növekvő mértékben használt internetes alkalmazásokkal kapcsolatos biztonsági kockázatok csökkentéséhez.

 

 


 
Az új Application Control Software Blade tartalmazza a Check Point UserCheck technológiáját, aminek köszönhetően az alkalmazottak is a döntéshozatal részeseivé válnak, miközben lehetővé teszi a rendszergazdák számára az alkalmazások használatával kapcsolatos biztonsági előírások testreszabását. Mindezeken túl a használatával elérhető a több mint 50.000 Web 2.0 widgetet és több mint 4.500 internetes alkalmazást tartalmazó (többek között közösségi oldalak, azonnali üzenetküldő és media streaming kategóriákra bontott) alkalmazáskönyvtár, a Check Point AppWiki.

A termék lehetővé teszi a szervezetek számára, hogy testre tudják szabni a webes alkalmazásokkal kapcsolatos biztonsági intézkedéseket. Ugyanakkor a UserCheck technológia figyelmezteti a felhasználókat az adott alkalmazások használatában rejlő veszélyekre, és megkérdezi őket, hogy üzleti vagy magáncélból kívánják-e futtatni azokat. A megoldás amellett, hogy folyamatosan megtanítja a felhasználóknak a vállalat biztonsági előírásait, ellátja a rendszergazdákat a fontosabb felhasználói trendekkel kapcsolatos információkkal.

“Rengeteget küzdünk azzal, hogy hogyan tudnánk az alkalmazottak feladatai és felelősségi köre alapján bizonyos alkalmazásokat valamint weboldalakat elérhetővé tenni. Ilyen eset, amikor például elérhetővé szeretnénk tenni a Facebook-ot, de a nem üzleti célú alkalmazásokat, mondjuk a játékokat és a chatet nem” - mondta Erik Yunghans, a Bentley Systems, Inc. hálózat-biztonságért felelős rendszergazdája. Az Application Control Software Blade e feladatok megvalósítását is támogatja.

A Check Point Software Blade architektúráján alapuló Application Control blade bármely Check Point biztonsági gateway-ről aktiválható. Az új blade központilag menedzselhető, egyetlen biztonsági menedzsment konzolról. A rendszergazdák pedig az egységes eseményanalízis segítségével ellenőrizhetik és az adott felhasználó, felhasználói csoport, illetve a kockázati tényezők alapján kontrollálhatják az alkalmazásokat.

“Napjainkban a vállalati hálózatokat veszélyeztető internetes fenyegetések legfőbb forrásai a webes alkalmazások, különösen a közösségi oldalak” - mondta Charles Kolodgy, az IDC biztonsági kutatásokkal foglalkozó elemzője. “Ha egy vállalat Web 2.0 védelmet nyújtó megoldást keres, mindenképpen vegye figyelembe a technológia erejét, az elérhető védelmi könyvtár méretét, a telepítendő megoldás hálózatban elfoglalt helyét, illetve azt, hogy milyen szerepet szánnak az alkalmazottaknak a veszélyek kivédésében” – tette hozza Kolodgy.

A hír testvéroldalunkon, a Computerworld biztonság rovatában jelent meg.

 

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.