Hirdetés
. Hirdetés

Felvásárlással erősít a Google Wave

|

Az AppJet megoldásával a Google Wave támogatni fogja a valós idejű csoportmunkát.

Hirdetés

A Google bejelentette az AppJet szoftverfejlesztő cég felvásárlását, amelynek az EtherPad csoportmunka megoldását a jövőben integrálni kívánják a Wave termékükbe. Így a felhasználók képesek lesznek valós időben egyszerre szerkeszteni egy dokumentumot, hiszen a felvásárolt cég szoftvere a Google Docs-tól eltérően nem 15 másodpercenként frissíti a változtatásokat, hanem fél másodpercenként közli, ha valaki módosította az állományt. Ennek köszönhetően a Wave felhasználói minden pillanatban tudni fogják, hogy mit csinál a társuk, s így elkerülhetőek lesznek a párhuzamos szerkesztések.

 

 

google_wave.jpg


"Miért nem frissül a Google Docs minden fél másodpercben, mint az EtherPad? Azért, mert ezt leprogramozni nehéz, nagyon nehéz. Tapasztalat programozókkal rendelkezünk, akik keményen megdolgoztak e probléma megoldásán, amit eddig még senki sem tett meg" - olvasható az EtherPad weboldalán. S talán ez az oka annak, hogy a Google is fantáziát látott a cégben, hiszen így megspórolhatja a technológia kifejlesztésének idejét és költségét.

"Az AppJet magasan kvalifikált fejlesztőket tudhat maga mögött, akiknek komoly tudásuk van a valós idejű csoportmunka kifejlesztésében. A Google és az AppJet hasonló elképzeléssel rendelkezik az internetes csoportmunka terén, és izgatottak vagyunk, hogy a jövőben már az AppJet csapata is a Google Wave sikeréért fog dolgozni" - olvasható a keresőcég közleményében, amelyet még pénteken jutatott el az amerikai ComputerWorld szerkesztőségének.

Az AppJet ennek megfelelően hivatalos blogjában bejelentette, hogy saját hosztolt szolgáltatásuk 2010 márciusában megszűnik, mikor minden feltöltött állományt törölnek majd. Habár a cég igyekszik megkönnyíteni a váltást, felhasználóik közül néhányan nem elégedettek a megállapodással. "Ez a valaha volt legrosszabb hír. A Google Wave nem alternatíva az EtherPad számára. A letisztult design, és a felület mérhetetlen fölényt biztosít a szolgáltatásnak. Egy hónapja használom a Google Wave-t, de elmarad az EtherPad szolgáltatásától" - olvasható bejegyzésüknél például harupex nevű felhasználójuk hozzászólása.

 

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.