Hirdetés
. Hirdetés

Fenntartható nyomtatás

|

5 év fejlesztés után a Toshiba piacra dobta a világon elsőként papírtakarékos másoló-nyomtató készülékét valamint papír újrahasznosító és archiváló egységét.

Hirdetés

Az új készülékek használatával akár 5-10x is nyomtathat ugyanarra a papírra, így az irodai papírfelhasználás ennek megfelelően akár 90%-kal csökkenthető.

Hirdetés

A Technotrade Rendszerház Kft., a Toshiba magyarországi disztribútora bejelentette, hogy elkezdi a Toshiba e-STUDIO306LP/RD30 modellek forgalmazását a magyar piacon. A készülék egy speciális, kék színű, alacsony hőmérsékleten fixálható festékkel nyomtat, és a kinyomtatott dokumentumról ezt a speciális festéket az Toshiba e-STUDIORD30 papír újrahasznosító és archiváló egységgel hő hatására színtelenné lehet tenni, virtuálisan le lehet „törölni”. Így a papírra újra meg újra lehet nyomtatni, ugyanakkor a korábbi dokumentum(ok) képe elektronikus formátumban továbbra is elérhető. Az eljáráshoz ráadásul nincs szükség speciális papír használatára.

 

Bár a papírmentes iroda továbbra is elérhetetlen álom, a Toshiba e-STUDIO306LP/RD30 készülékek egy új fogalmat vezetnek be az irodai világba: az átmeneti dokumentum fogalmát. Hiszen sokszor csak átmeneti dokumentumokat nyomtatnak ki a felhasználók, majd az elolvasás, bemutatás, felhasználás után néhány nap múlva nem lefűzik, hanem megsemmisítik azokat. Ezekben az esetekben van létjogosultsága a Toshiba RD30 papír újrahasznosító és archiváló egységnek.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.