Hirdetés
. Hirdetés

Figyelj oda: néhány Windows-frissítés akkor is települ, ha nem szeretnénk

|

Decemberben újraindul a Windows 10 kényszerített frissítése. A lejárt szavatosságú 1903-es változat helyébe automatikusan a 1909-es verzió kerül fel a gépre.

Hirdetés

A Microsoft még ebben a hónapban megkezdi a Windows 10 kényszerített frissítését azokon az eszközökön, amelyeken az OS elavult változata fut. Első körben a Windows 10 v. 1903 felhasználói érintettek, operációs rendszerük szolgálati ideje ugyanis december 8-ával lejárt, ezért ha tetszik, ha nem, megkapják helyébe az 1909-es változatot. A következő kényszerített frissítési kőr 2021. tavaszán jön, amikor a 1909-es verzió vonul nyugdíjba, és a felhasználói a 2020. májusában kiadott Windows 10 2004-re állnak át.

Hirdetés

Az érintett felhasználók a Windows Update beállító paneljén egy figyelmeztetést kapnak a szükséges frissítésről, és ugyanitt lehetőségük nyílik arra is, hogy a határidő lejárta előtt maguk indítsák el a folyamatot.

Bár ezt a fajta erősszakosságot nem mindenki veszi jó néven, a szigor az ő érdeküket is szolgálja. Ha megszűnik egy változat támogatása, akkor nem kap többé biztonsági frissítéseket, amelyek befoltozzák a frissen felfedezett biztonsági réseket, és megvédenek az új vírusfenyegetések ellen. A Microsoft azzal, hogy a támogatott verziók használatát erőlteti, a kibertámadások esélyét igyekszik lecsökkenteni.

A legtöbb felhasználó esetében a Windows 10 frissítések automatikusan települnek, de aki nem akar várni ezekre, a Windows Update menüjéből maga is kezdeményezheti a rendelkezésre álló frissítések telepítését.

A legutóbbi Windows 10 funkciófrissítés (Windows 10 20H2) terjesztése októberben kezdődött meg. Ez a frissítés az első olyan Windows 10, amelyikben a régi, HTML alapú Edge helyett a Chromium alapokra épített új Edge az alapértelmezett böngésző. A következő funkciófrissítés, a Windows 10 21H1 2021. tavaszának vége felé várható.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.