Hirdetés
. Hirdetés

Földi Kánaán a Szigeten

|

Az idei Sziget ismét megmozgatta a cégek fantáziáját. A Vodafone például egy több tíz méter magas tornyot húzott fel, melynek legfőbb attrakciója az Európa-szerte ismert "Kiégő Izzók" vizuális művészcsoport segítségével megelevenedő fény- és hangshow, ami több mint egymillió leden tárul a nagyközönség színe elé.

Hirdetés

Az éjjel népszerű DJ-ktől hangos Vodafone Torony Digitális Kánaánja a nappali órákban többek között a lemerült telefonú fesztiválozóknak segít - 200 telefon egyidejű töltésére van lehetőség -, ráadásul akinek elege van a régi mobiljából, és szívesen beruházna egy új okostelefonra, azt is megteheti. A netezni vágyó Sziget látogatók csaknem 100 okostelefonon, netbookon tarthatják a kapcsolatot családtagjaikkal, vagy oszthatják meg élményeiket a közösségi térben. A cég ígérete szerint egyébként 2012 közepére várhatóan az ország lakosságának 99%-a számára lesz elérhető a villámgyors mobilnet.

A mobilszolgáltató saját applikációval is segíti a buluzni vágyók zenei izlésének lehető legtökéletesebb kiszolgálását: az okostelefonos Social DJ alkalmazás és a helyszínen felállított Zenetár terminálok segítségével 9-től 16 óráig a fesztiválozók szavazhatnak a nekik tetsző zenékre, így mindig az a szám kerül sorra, amely abban az időben a legtöbb szavazatot kapta.

Dr. Beck György, a Vodafone Magyarország elnök-vezérigazgatója elmondta: „A Sziget Fesztivál támogatásával és a jelenlétünkkel is azt akarjuk megmutatni, hogy mekkorára tágul mindenki számára a világ, ha mindenütt egy villámgyors mobilnet-hálózatot használhat. Mivel a mobilhálózat egyetlen megfogható eleme az adótorony - amelyről a láthatatlan rádióhullámok eljutnak az okos készülékekig - ezért jött az ötlet, hogy nem egy sátorral, vagy stand-szerű építménnyel települünk ki, hanem a Vodafone [..] hálózatát szimbolizáló Toronnyal. A tornyot pedig megtöltjük olyan funkciókkal, programokkal, szolgáltatásokkal, amik a mobilhálózat használatához kapcsolódnak."

Aki eddig még nem tudta volna, az idei Sziget Fesztiválon kizárólag a Metapay Fesztiválkártya használható fizetőeszközként. Ez a kártya teljes mértékben kiváltja a készpénzt. Más megoldással, mégpedig mobiltelefonnal csak az a 250 szerencsés fizethet, akik részt vesznek a Metapay és a Vodafone közös fejlesztésének tesztjében, amely nemcsak hazánkban, hanem az egész világon az egyik legnagyobb ilyen kísérlet.

A fesztiválozók egyike, Lakatos Péter, a Vodafone stratégia, márka és kommunikációs vezérigazgató-helyettese megosztotta tapasztalatait: „Az NFC-s mobilon előre telepítették a Metapay Fesztiválkártya alkalmazást, így az mindig nálam van - a telefonomat ritkábban hagyom el, mint egy műanyag kártyát. A fizetés pedig jóval egyszerűbb, mint készpénzzel - csak néhány centiméterre odatartom a készüléket a terminálhoz, és a vásárlás ezzel el is van intézve. Ha pedig lecsökken az egyenlegem, egyetlen sms-sel fel tudom újra tölteni."

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.