Hirdetés
. Hirdetés

Folyadékhűtő IT-ra fejlesztve

|

A modern adatközpontokban akár egymillió nagyteljesítményű processzor is dolgozik egyidejűleg. Ezek nemcsak teljesítményt, de hőt is termelnek. A hűtéssel szembeni követelmény ugyanaz, mint a szuperszámítógépek esetében: a lehető legtöbb teljesítmény a lehető legkevesebb fogyasztás mellett. Erre a feladatra fejlesztette a STULZ a CyberCool2 folyadékhűtőt.(X)

Hirdetés

Napjaink követelménye, hogy a hűtőgép kompakt, modul-felépítésű, energiahatékony és megbízható legyen, valamint rendelkezzen széles IT-specifikus opciós lehetőséggel. Pontosan erre épül a STULZ CyberCool 2, a számítóközpontok új folyadékhűtő megoldása.



Datacenter-hűtés a magas igényekre szabva:

A sorozat folyadékhűtői léghűtéses vagy vízhűtéses kivitelben készülnek 10 kW és 1600 KW közötti hűtőteljesítménnyel. Valamennyi komponens maximális üzembiztonsága, EC- ventilátorok , ford.számszabályozott kompresszorok és magas energiahatékonyság jellemzi a terméket. A nagy felületű, alacsony fordulatszámon működő EC-ventilátorok és a tokozott kompresszorok rendkívül csendes működést eredményeznek, ezért akár városi övezetben is telepíthető.

Folyadékhűtő energiatakarékos szabadhűtéssel:

Valamennyi STULZ CyberCool 2 folyadékhűtő szabadhűtés opcióval rendelhető. Az átkapcsolás mix-üzem és szabadhűtés között csúszó vegyes üzemben történik úgy, hogy a kompresszorok és a szabad hűtés párhuzamosan működik. A kompresszorok az átmeneti időszakban csak a szabadhűtéses üzem kiegészítéseként aktívak. Ezzel az elvvel az energiafelhasználás tovább csökken, rendkívül jó hatásfokértékek és alacsony üzemeltetési költségek érhetők el.



CFD-analízis és kifinomult légtechnika:

A beépített Microchannel hőcserélők méretezése és pontos elhelyezése CFD analízis eredményeképpen valósult meg. Így sikerült a turbulenciát okozó elemek optimalizálásával nagyon kedvező légáramlást elérni. A ventilátorokra speciális légvezető elem rendelhető, amelyek a nyomásveszteség redukálásával további 20%-os légoldali fogyasztáscsökkenést eredményeznek.

IT-specifikus opciók széles választéka:

A CyberCool 2 sorozat kifejezetten az adatközponti infrastruktúrához lett fejlesztve. Az üzembiztonsággal kapcsolatos magas követelmény miatt a két hűtőkör szimmetrikus felépítésű, azonos kompresszorokkal és elektromos kapcsolási elemekkel. Ezzel a karbantartási és alkatrész-tartalékolási költségek csökkenthetők.

A sorozat kompresszorai 590 kW-ig scroll, 1.600 kW-ig csavarkompresszorok fix vagy változtatható fordulatszámmal.Lehetőség van kettős villamos betáplálásra.Szintén nagy előny datacenter esetében a kompresszor azonnali újraindulása áramkimaradás után. Ez csavarkompresszor esetében is a teljes teljesítmény 90 mp-en belüli elérését eredményezi.

A felnyitható ventilátorok a hőcserélők működés közben történő – légárammal egyirányú – tisztítását teszik lehetővé, a működés leállása nélkül!

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.