Hirdetés
. Hirdetés

Fontos javításokat kap az őszi nagy Windows 10 frissítés

|

A következő havi frissítő kedd számos Windows 10 kiadáshoz ígér hasznos újdonságokat. A betekintő program önkéntesei már tesztelik a hamarosan megjelenő csomagokat.

Hirdetés

A legelszántabb Windows 10-rajongók megkapták az őszi OS-kiadás, a Windows 10 October 2020 Update, más néven 20H2 frissítésének legújabb betekintő változatát, és a 1909-es, illetve 1809-es változathoz készült opcionális kumulatív frissítéseket is szemügyre vehették. Ebből pedig már sok minden kiderül arról, mire számíthatnak majd a végleges változatot telepítők.

Hirdetés

A betekintő program önkénteseihez eljuttatott 20H2 Build 19042.782 számos javítást tartalmaz olyan Windows összetevőkhöz, mint az Internet Explorer 11, a Microsoft Intune, a BitLocker titkosítás, az Azure Active Directory és a Microsoft Endpoint Configuration Manage.

A nem biztonsági KB4598298 frissítés a Windows 10 1909-es változathoz készült. A csomag többek között a rendszergazdák eszköztárát bővíti az Internet Explorer kikapcsolásával kapcsolatban, a játékosok pedig egy DirectX 12 grafikai javításnak örülhetnek benne.

A Windows 10 1809-es build felhasználóinak szánt frissítés a KB4598296 nevet viseli, és orvosolja egyebek mellett azt a hibát, amely a hibernálásból történő felébresztés után lezáró képernyő megjelenéséhez vezetett. A fejlesztő kijavította azt a bugot is, amely megakadályozta, hogy a Windows asztalon megnyissunk egy dokumentumot.

A Microsoft elismerte, hogy gondok vannak a Windows 10 új "News and Interest" tálca widgetjével. A kísérleti stádiumban lévő újdonság nevéhez híven híreket és más hasznos, vagy szórakoztató infókat juttat el a Windows 10 felhasználóihoz. Jelenleg azonban számos programozási hibától szenved (pixeles gombok, összecsúszó menük stb.), ráadásul bizonyos körülmények között első indításkor a teljes CPU-teljesítményt leköti. Vagyis a jelen körülmények között még messze áll attól, hogy minden felhasználóhoz eljuttathassák.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.