Hirdetés
. Hirdetés

Fontos szolgáltatás érkezik az androidos mobilokra

|

A Google megkezdte az ujjlenyomatos bejelentkezési lehetőség terjesztését az Android 7-et vagy frissebb OS-változatokat futtató okostelefonokra.

Hirdetés

Hirdetés

A Google mostantól lehetővé teszi, hogy az androidos Chrome bizonyos szolgáltatásaiba jelszó helyett ujjlenyomattal jelentkezzünk be, Ezt a funkciót a Google fokozatosan terjeszti a mobilokra, és néhány napon belül az összes Android 7-et vagy még frissebb operációs rendszert futtató eszközre eljuttatja.

Az androidos mobilok már most lehetővé teszik, hogy ujjlenyomattal hitelesítsük Google Pay vásárlásainak,  ezentúl pedig arra is használhatjuk az ujjlenyomatos technikát, hogy a Chrome-ban megnézzük és szerkesszük a passwords.google.com helyen tárolt jelszavakat.

A Google azt ígéri, hogy a jövőben egyre több Google és Google Cloud szolgáltatásra terjeszti ki az új szolgáltatást.

A jelszó nélküli bejelentkezés sokkal kényelmesebb és biztonságosabb, mint a jelszón alapuló. A jelszavak nagyon sebezhetők, főleg, mivel a legtöbben ugyanazt használják mindenütt. A kétfaktoros hitelesítés ugyan segít kiküszöbölni a sebezhetőséget, viszont újabb bonyodalmakat visz az eljárásba - a Google technikája mindettől megszabadít.

 

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.