Hirdetés
. Hirdetés

Fontos változás a Chrome-ban

|

A Google bekeményít, és ezentúl csak a saját internetes áruházán keresztül engedélyezi a böngésző bővítményeinek telepítését.

Hirdetés

Hirdetés

A Google bejelentette, hogy megszünteti a Chrome bővítmények inline telepítését, így tehát a jövőben nem lesz lehetséges a kiegészítő szoftverek installálása külső webhelyekről.

A cég mindig is törekedett a Chromium alapú Google Chrome böngésző telepítési eljárásának kényelmesebbé tételére, és ennek jegyében megengedte, hogy azok a fejlesztők, akik nem akarják bővítményeiket a Chrome Internetes áruházban (Chrome Web Store) közzétenni, saját webhelyeikről telepítsék a szoftvereket.

Ez a megoldást inline telepítésnek nevezik, de mivel a Google-hoz számos felhasználói panasz érkezett vele kapcsolatban, a cég úgy döntött, hogy minden ezután kiadott bővítményre vonatkozóan törli ezt a lehetőséget.

Ha egy  2018. június 12. után kiadott bővítmény ezután meg akarja hívni a chrome.webstore.install() függvényt, a felhasználó automatikusan átirányítódik a Chrome internetes áruházába, és itt kerül sor a telepítési folyamat befejezésére.

A folyamat ezzel még nem zárul le: a szeptember 12-től a régebbi bővítményeknél is letiltódik az inline telepítés lehetősége.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.