Hirdetés
. Hirdetés

Főpróba előtt a Lenovo

|

Keddtől az olimpia harvdereszközein a felügyelő személyzet a játékok három legintenzívebb napját szimulálja.

Hirdetés

Az olimpiát megelőző, június 1-jén befejeződött atlétikai versenysorozaton már több mint 20 ezer Lenovo eszközt teszteltek, a vállalat pedig felkészült olimpia technológiai infrastruktúrájának végső és legintenzívebb megmérettetésre, a június 10-12. közötti technológiai főpróbára. Ezen a Lenovo 300 mérnöke és számítógépeinek ezrei vesznek részt - áll a cég közleményében. A harvdereszközök és az azokat felügyelő személyzet a játékok három legintenzívebb napját szimulálják majd. Olyan lehetséges problémákat kell majd megoldaniuk - szükség szerint a vészforgatókönyveket is alkalmazva -, mint az egyes felszerelések eltűnése, az átvágott kábelek, a biztonsági intézkedések megsértése vagy például az áramszünet.

Pekingben 17 nap alatt összesen 302 versenyt rendeznek. Az eszközök a versenyek helyszínén reggel 6 órától éjfélig folyamatosan be lesznek kapcsolva, amáshol pedig megállás nélkül működnek majd. A Lenovo gépeinek többségén olyan kritikus alkalmazások fognak futni, mint a játékok menedzsment rendszere (Games Management System), amely számos fontos területet kezel (akkreditáció, szállítás, sportolók beléptetése, kvalifikáció, hivatásos és az önkéntes személyzet irányítása). A többi Lenovo-gép az Olimpiai Faluban fog működni.

A ThinkCentre M55e-t , a játékok elsődleges asztali számítógépét minden helyszínen tesztelték, többek között a Water Cube (Vizes Kocka) néven ismert Nemzeti Vízisport Központban. A gépek jól teljesítenek nyirkos környezetben, a tesztelés során a 90 százalékos páratartalmat is kibírták. A kültéri helyszíneken használt felszereléseket a nedvesség mellett a magas hőmérséklet és a sok por is igénybe veszi majd.

A számítástechnikai infrastruktúra sikeres működtetésére és karbantartásáre a Lenovo 580 mérnökét képezték ki, és az elméleti oktatás napjai után a helyszíneken vizsgáztatják le őket. A Lenovo szerverein dolgozók további két napos tréningen vesznek részt, és a fenti előkészületeken túl a Pekingi Olimpia Szervezőbizottsága, a BOCOG külön képzést tart majd a Lenovo és más olimpiai partnercégek mérnökeinek.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.