Hirdetés
. Hirdetés

Forgalomfigyelő kamerákkal mentik a menekülteket

|

Bécsben egyre több menekült bolyong az autópálya mellett ami ebben a hőségben kész életveszély.

Hirdetés

Csak július 23-án 99 menekültet, köztük gyermekeket kellett kiszáradás gyanújával elsősegélyben részesíteni és biztonságba helyezni Bécsben. Az embercsempészek egyre több, kritikus állapotban lévő menedékkérőt tesznek ki az autópályák mentén.

Hirdetés

Mindennapos jelenséggé vált az osztrák fővárosban, hogy a többnyire szíriai és iraki menekülteket kisbusszal szállító embercsempészek a Bécs környéki autópályák mentén hagyják utasaikat. Ezáltal több szempontból is közvetlen veszélynek teszik ki őket, hiszen a Magyarországon át vezető, több órás autóút után kánikulában, sokszor víz és élelem nélkül, az autópálya mentén gyalog kell eljutniuk a városba. A menekültek kimerülten, a kiszáradás határán bolyonganak Bécsben és környékén, amíg a hatóság rájuk nem talál.

Az embercsempészek láthatóan egyre lelketlenebb módszerekkel dolgoznak. Legtöbben a simmeringi kihajtónál szállítják ki utasaikat, hogy aztán teljes gázt adva elhajtsanak, magukra hagyva a tanácstalan embereket. Az ASFINAG autópályakezelő cég dugók, építkezések és balesetek figyelésére kihelyezett, mintegy 500 darab kamerája jelenti a legnagyobb segítséget a begyűjtésükhöz. Az ASFINAG alkalmazottainak naponta többen is az életüket köszönhetik.

 

„Az ügyeletes forgalmi manager feladata, hogy a kamerákon keresztül észlelt gyalogosokhoz eljusson az autópályán, és biztonságba helyezze őket. Többnyire eltévedt, németül nem beszélő személyekről van szó. Ilyenkor értesítjük a rendőrséget, akik a továbbiakban gondoskodnak az elszállításukról“, számolt be tapasztalatairól Hartwig Hufnagl, az autópálya-kezelő cég forgalomirányítási osztályának munkatársa. Az egyik feltételezett embercsempészt pedig már őrizetbe vette az osztrák rendőrség.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.