Forgalomkorlátozó internetszolgáltató

|

30 GB-os forgalomkorlátozást vezetett be az egyik internetszolgáltató. Napi 30 GB-osat. Ráadásul felfelé. Botrány!

Japánban az NTT Communications által működtetett OCN szolgáltató augusztus 1-jétől napi 30 gigabájtos feltöltési forgalmat engedélyez felhasználóinak. A cég szerint a limit csak a felhasználók egy szűk körét érinti. Ők napi szinten sokkal többet töltöttek fel, lévén fájlmegosztó kiszolgálót üzemeltetnek. A felhasználókat az első 30 gigabájtnál nagyobb, felfelé irányuló forgalomnál még csak figyelmeztetik, de ha folyamatosan a limit feletti forgalmat produkálnak, ki is tilthatják őket.

Az NTT 100 Mbps sebességű üvegszálas hálózatán könnyű ekkora forgalmat generálni, de azért legyünk realisták: a 30 gigabájt feltöltés egy nap még így is rengeteg. Mielőtt bárki is úgy fejezné ki szolidaritását az elnyomott szigetországi internetfelhasználókkal szemben, hogy Ethernet kábelekre fűzött japán zászlók égetésébe kezd, számoljunk csak utána egy kicsit a dolgoknak! Ez a limit még mindig majdnem egy terabyte forgalmat enged egy hónapban - felfelé! Ráadásul a letöltési még mindig korlátozás nélküli...

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.