Hirdetés
. Hirdetés

Forradalmi előrelépés a laptopoknál

|

Egyelőre csak találgatni lehet, hogy milyen üzemidővel rendelkeznek majd a Ryzen 4000 processzort használó hordozható PC-k, mindenesetre az AMD szerint akár 18 órára is számíthatunk.

Hirdetés

A 7 nanométeres gyártástechnológiájú, laptopokba való új Ryzen processzorok megjelenését "vízválasztó" momentumnak nevezte a vállalat életében az AMD informatikai és grafikai fejlesztésekért felelős alelnöke, Rick Bergman, aki elmondta, hogy az új processzorok köré laptopok üzemideje egy akkumulátortöltéssel elérheti a 18 órát.  

Hirdetés

Bergman ezzel a számmal egy San Franciscó-i pénzügyi, elemzői találkozón rukkolt elő. Bár az eddig is tudni lehetett, hogy Ryzen 4000-es lapkák teljesítménye túlszárnyalja az Intel mobil processzorokét, nagy kérdőjel volt mindenki számára az AMD processzorok a CES-en történt bemutatása óta, hogy milyen akkumulátor-üzemidőkre számíthatunk a lapkák köré épülő laptopok esetében. Azt gondolhattuk, hogy az Intel ezen a téren versenyképes marad, mivel komoly befektetéseket hajtott végre az utóbbi években annak érdekében, hogy javítsa a hordozható számítógépek energiahatékonyságát.

Bergman bejelentése megváltoztathatja ezirányú véleményünket. Egész 18 óráig jutottunk üzemidő tekintetében új Ryzen termékünkkel, mondta Bergman, aki beszélt a lapkák teljesítményéről is, valamint arról, hogy hány gyártó tervezi az AMD új Ryzen mobil lapkáira épülő laptopok forgalomba hozatalát.

Ami a  gyártókat illeti, ők  egyelőre nagyon óvatosan nyilatkoznak a Ryzen 4000 akkumulátor teljesítményét illetően. Az Asus például azt mondta, hogy a játékra optimalizált ROG Zephyrus modell üzemideje el fogja érni a 10 órát.

Nyilvánvalóan nem lehet még tudni azt sem, hogy Bergman melyik laptop modellre gondolt, milyen kapacitású az akkumulátor, és milyen tesztek futtatásakor érték el a 18 órás üzemidőt. Ha feltételezzük, hogy az AMD igazat állít, akkor az üzemidőt illetően az új lapka sokkal versenyképesebb elődeinél.

További részleteket Bergman nem árult el, így nem tehetünk mást, mint hogy megvárjuk a Ryzen 4000-re épülő első fecskék megjelenését.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.