Hirdetés
. Hirdetés

Forradalmi megoldást találtak az implantátumok és okostelefonok kommunikációjára

|

Az új technikával a kontaktlencse értesítheti a mobilt, ha a könnyben túl magas cukorszintet észlel.

Hirdetés

A University of Washington (UW) kutatói "interscatter communication" néven új technikát fejlesztettek ki a kisméretű eszközök, például kontaktlencsék, testbe beültetett szenzorok és hitelkártyák, valamint az okostelefonok, okosórák és más hordható eszközök közti energiatakarékos kommunikációra.

A technika lehetővé teszi például, hogy az intelligens kontaktlencse, amely a könny analizálásával folyamatosan figyeli a vércukorszintet, egy kritikus mérték elérésekor riasztást küldjön a mobilunkra. De az is megoldható vele, hogy a bankkártyák közti adatcserével többen megosztozzanak egy éttermi számlán. A kutatást részben a Google támogatja, amely két éve maga is kidolgozott egy vércukormérő kontaktlencsét.

Az UW új kommunikációs technikája a szórt Bluetooth frekvenciás jeleket alakítja az okostelefonok és okosórák által fogható Wi-Fi jelekké, vagyis termelés helyett "újrahasznosít", és így az UW kutatói szerint így tízezerszer kevesebb energiát igényel, mint ha maga generálná a  Wi-Fi jeleket.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.