Hirdetés
. Hirdetés

Frissült a Windows Home Server

|

Elérhető a magánfelhasználóknak és a kis cégeknek szánt rendszer legújabb frissítő-csomagja.

Hirdetés

A Windows Home Server (WHS) fejlesztői blogjukban bejelentették, hogy elkészült alkalmazásuk második frissítő-csomagja (Power Pack 2), ami március 24-től - azaz körülbelül ma estétől - lesz elérhető a Windows Update webhelyen keresztül. Első körben csak angol nyelven, míg a kínai, francia, német, japán és spanyol lokalizált verziók körülbelül április vége felé jelenhetnek meg. Magyar nyelvű kiadás viszont nem készül.

A most kiadott csomag a hírek szerint nem hoz annyi radikális újdonságot, mint az elődje. Akkor ugyanis egy súlyos hiba miatt gyakorlatilag át kellett írni a WHS teljes állománykezelési alrendszerét., míg a Power Pack 2 a néhány hibajavításon kívül inkább a funkcionalitásban tartalmaz újdonságokat (viszont az előbbiek miatt előfeltétele a Power Pack 1 megléte). Továbbfejlesztették a távoli elérését, valamint a kliens gépeken futó Windows Media Centerrel is jobban összhangba hozták a szerveroldali operációs rendszert. Így a felhasználók képeiket, videóikat és zenéiket immár a szerveren is tárolhatják, hogy azokat utána úgy érhessék el, mintha a saját gépükön néznék azokat.

 

 

whsremote.jpg
 

 


A Windows Home Server fő erőssége, hogy kezelése és működtetése egyszerű, így nem igényel mélyebb informatikai tudást. Legfontosabb két szolgáltatása a biztonsági mentések kezelése, illetve a gépek közötti fájlmegosztás. Emellett a szoftver segítséget nyújt a hálózat biztonságos konfigurálásában is.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.