Hirdetés
. Hirdetés

Fürtözéses világrekord

|

Oracle alkalmazásszerver, Oracle Database adatbázis-kezelő és Oracle Real Application Clusters architektúra a rendszerben.

Hirdetés

Az Oracle bejelentette, hogy az Oracle Fusion köztesszoftver egyik alkotóeleme, az Oracle Application Server 10g 3. verziója HP Integrity pengekiszolgálókon és HP StorageWorks vállalati virtuális lemeztömbökön futva, illetve az Oracle Database és az Oracle Real Application Clusters alkalmazásokkal együttműködve világrekordot állított fel a fürtözött rendszerek teljesítménye terén a SPECjAppServer2004 sebességpróbán. Ez a fürtözött adatbázison valaha elért legnagyobb teljesítmény, amely az Oracle bejelentése szerint 15 százalékkal múlta felül a BEA WebLogic legjobb SPECjAppServer2004 eredményét, és több mint 116 százalékkal bizonyult jobbnak, mint az IBM DB2 UDB 9.1 rendszeren futó IBM WebSphere.

Az Oracle Database adatbázis-kezelővel és az Oracle Real Application Clusters fürtözési technológiával működő Oracle Application Server 10g 3. változata összesen 9 459,19 pontot ért el a SPECJAppServer2004 JOPS@Standard teszten (a másodpercenként mért jAppServer műveletek alapján). A Java alkalmazásszerverek 11 darab HP Integrity BL860c típusú pengekiszolgálón és a két legújabb kétmagos Intel Itanium 1,66 GHz órajelű processzorral működő HP BladeSystem c-Class C7000 konfiguráción futottak.

Az adatbázis-kiszolgálók két HP Integrity Superdome kiszolgálón működtek, és mindegyikük 40 kétmagos Intel Itanium 1,6 GHz-es órajelű processzorral, valamint egy HP StorageWorks EVA8100-as tárolóegységgel volt felszerelve. Az alkalmazáskiszolgálói és az adatbázisrétegek egyaránt HP-UX 11i v3 szoftvert futtattak. A mostani eredmény újabb mérföldkövet jelent a SPECjAppServer2004 teljesítménypróba egycsomópontos , illetve többcsomópontos kategóriáiban, az Oracle és a HP által már korábban felállított világrekorder teljesítményeredmények mellett.

A SPECjAppServer2004 egy többrétegű teljesítménypróba, amely egy reprezentatív J2EE alkalmazás, illetve az alkalmazáskörnyezet egyéb alkotóelemeinek a teljesítményét méri. Ilyen alkotóelemek többek között a hardverelemek, az alkalmazásszerver-szoftverek, a JVM szoftverek, az adatbázis-szoftverek, a JDBC illesztőprogramok és a rendszerhálózat.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.