Hirdetés
. Hirdetés

Futballszurkolók viselkedésmintáit tanulmányozza a Sharp

|

A cég mozgó laborja a 2012-es foci-EB drukkertípusait vizsgálja.

Hirdetés

Vajon mennyire van hatással az emberi érzelmekre a világ legnépszerűbb sportja? A 2012-es Labdarúgó Európa-bajnokság szponzora erre keresi a válaszokat. Nem kevesebbet akarnak elérni ezzel, mint hogy megmondják, melyik ország rendelkezik a legmagabiztosabb szurkolókkal, és melyek azok, akik már a bajnokság előtt feladták.

A cég a kutatást okostelefonon és weboldalunkon is elérhetővé teszi. A teszt smartphone-okon (iPhone, Andorid) történő kitöltése után minden résztvevő egy egyéni hexagrammot kap majd. A kutatás része egy internetes kérdőív is, amelyet a cég weboldalán lehet elérni, és amelynek köszönhetően bárki részt vehet a kutatásban.

Fókuszban a mozgó labor

Az európai futballkultúra felvázolásában egy mozgó labor, a FanLab kamion is közreműködik majd, ami egy olyan egy mobil laboratórium, amelyben meccsnézés közben vizsgálják majd a szurkolókat - egyszerre 16 drukkoló viselkedésmintáit figyelik meg. A kamion az EB-n résztvevő országokban turnézik majd egészen a 2012 nyarán rendezett végső mérkőzésekig.

„A drukkolók szenvedélyét a neurológia eszközeivel és biometria segítségével is vizsgáljuk majd - mindezt játékos felmérésekkel kiegészítve. A kutatás több területre terjed ki, és teljesen új eredményekkel is szolgál az európai rajongók elkötelezettségét és mentalitásbeli különbségeit illetően" - nyilatkozta Paul Molyneux, a Sharp Electronics Europe vezérigazgatója.

A FanLabs weboldala és a kiegészítő okostelefonos alkalmazások mindenki számára lehetőséget biztosítanak, hogy a kutatásokban részt vegyenek. A rajongók - néhány kérdést megválaszolva - megtudhatják, mely tipikus rajongói csoportba tartoznak, azt megoszthatják barátaikkal, és azonnal össze is hasonlíthatják magukat.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.