Hirdetés
. Hirdetés

Gates: egy platform mind felett

|

Bill Gates a Next at Microsoftnak nyilatkozva fejtette ki véleményét a Windows 8-ról. Az interjú konklúziója nem túl meglepő: tetszik neki. De a Microsoft-alapító néhány, az operációs rendszer - és persze a cég - jövőjével kapcsolatos gondolatát is megosztotta az olvasókkal.

Hirdetés

A Next at Microsoft hétfőn terjedelmes videóinterjút közölt Bill Gates-szel. A Microsoft alapítóját Steve Clayton, a blog egyik szerzője faggatta az – akkor még bemutatás előtt álló  – Windows 8-ról, a Windows Phone 8 mobiloperációs rendszerről és persze a cég első saját tabletjéről, a Surface-ről.

Gates képzeletbeli varázsgömbjébe tekint

Ahogy az várható volt, Bill nagyon lelkesen beszélt az új operációs rendszerről – egyszerűen odavan érte. De a szimpla marketingmantránál azért többel is szolgált: véleménye szerint a Windows jó úton van afelé, hogy „egységes” platformmá váljon. Gates szerint hamarosan a Microsoft all-in-one operációs rendszere fut majd az összes elképzelhető eszközön – legyen az desktop számítógép, laptop, okostelefon vagy táblagép.

Márpedig ez hatalmas változást jelentene: olyan változást, amely Steven Sirofsky, a Microsoft Windows üzletágának vezetője szavaival élve „jelentős mérföldkő a számítástechnika evolúciójában, a technológiai forradalomban”.

Egy egységes platform egységes környezetet teremthetne a különféle számítástechnikai eszközök számára. Olyan felületet, amely alkalmas a felhasználók valamennyi dokumentumának, applikációjának, játékának, böngészőelőzményeinek – digitálisan kódolt tudásának – egy helyen való összegyűjtésére és rugalmas, igény szerinti megosztására az általa használt eszközök között.

Egy egységes platform megjelenése esetén elég lenne egyetlen alkalmazáscsomagot vásárolni, amely aztán az összes kezünk ügyébe kerülő kütyün vígan elketyeg, így többé nem lenne szükség a „lite” és „mobil” verziók kifejlesztésére. A tetejébe az univerzális rendszer a különféle eszközök egységes beállítását is lehetővé tenné.

Egyelőre persze nem tudni, hogy a Világ Leggazdagabb Embere csak a saját elképzeléseit vázolta-e fel, vagy az általa alapított cég hosszú távú stratégiáját szellőztette meg. Így vagy úgy: a fejlesztések a Microsoftnál és az Apple-nél is az egységesítés irányába mutatnak. Kérdés, hogy melyikük fog előbb előrukkolni a minden vason elketyegő új szuperplatformmal.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.