Hirdetés
. Hirdetés

Gates: Talán elkészül januárra a Vista

|

Egyre inkább úgy tűnik, hogy a Microsoft új operációs rendszere januárra sem készül el. Bill Gates szerint a megjelenés esélye 80 százalék.

Hirdetés

Egy Cape Townban tartott prezentáció során Bill Gates, a Microsoft elnöke elmondta az ott megjelent szoftveres partnereknek, hogy a Windows Vista megjelenése nagyban függ a bétatesztelés során felmerülő és kijavításra szoruló hibáktól.

"A lehető legjobban kell mindent csinálnunk. Ha a béta teszterektől származó visszajelzések arról tanúskodnak, hogy a fejlesztés nem fejeződik be időben, én örömmel halasztom el a Vista megjelenését" - mondta.

A Microsoft az elég régóta készülő új operációs rendszer fejlesztésébe 8-9 milliárd dollárt ölt eddig bele, s leginkább a Vistával egy időben (vagy talán korábban, már decemberben) megjelenő Office programcsomagtól várják majd, hogy mindez megtérül. Gates hozzátette, hogy a vállalat szoftver partnerei ezen összeg húszszorosát ölik a fejlesztéseikbe annak érdekében, hogy a termékeik harmonizáljanak a Vista és az Office lehetőségeivel.

A késlekedés legnagyobb oka a biztonság maximalizálása okozza, ami minden egyes új szolgálatás vagy lehetőség beépítésével meggyengülhet, tehát az egész rendszert elemenként is újra kell gondolni. Az Office pedig - Gates elmondása szerint - annyi újítást tartalmaz majd, amennyi az elmúlt egy évtizedben összesen bekerült a programcsomagba.

A legnagyobb jövendőbeli piac Kína, mely jelenleg már a világ első számú mobiltelefon nagyhatalma, s ez hamarosan a számítógépekre is érvényes lesz. Gates szerint óriási lehetőségek rejlenek az országban. Ha csak azt vesszük, hogy a lakosság 20 százaléka érdekelt az IT témákban, az is óriási szám az 1,3 milliárd fős lakosságot tekintve. Gates azt reméli, hogy a kalózkodás mértéke is csökkenni fog, ami szintén jótékony hatással lehet a bevételekre.

Steve Ballmer, a Microsoft másik felsővezetője elmondta ugyanakkor, hogy tisztában vannak azzal, hogy még soha nem telt le ilyen hosszú idő két operációs rendszerük megjelenése között (a Windows XP 2001. októberében került boltokba), de megígérte, hogy "ez még egyszer nem fordul elő."

Bill Gates Dél-Afrikába történő látogatása során az egykori amerikai elnök, Bill Clinton társaságában a Microsoft által szponzorált, kormányvezetőknek tartott fórumon próbálta meggyőzni az ott lévő afrikai honatyákat, hogy a technológia milyen mértékben tudná elősegíteni országaik fejlődését.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.