Hirdetés
. Hirdetés

Genertel - webes biztosító indul

|

Csak interneten és telefonon értékesíti biztosítási termékeit a magát az első magyar direktbiztosítóként definiáló cég.

Hirdetés

A Generali-Providencia Biztosító Zrt. 100 százalékos tulajdonában lévő Genertel Biztosító Zrt. kifejezetten a webes, telefonos és SMS-es értékesítésre összpontosít, nem tart fenn fiók- és ügynökhálózatot; minimális költségekkel számolnak, így kedvező ajánlatot tudnak majd összeállítani. A biztosító idén nyáron alakult, és november elején, a kötelező gépjárműbiztosítás-váltás idejére teszik indulásukat.

Csikós Dániel, a Genertel vezérigazgatója ismertette, hogy a neten is értékesítő biztosítóktól eltérően ők nem internetes kedvezményeket adnak ügyfeleiknek, hanem speciálisan ennek a célközönségnek kidolgozott termékeket kínálnak. Terveik szerint idén a biztosítóváltók 10 százaléka majd őket választja. 2006-ban félmillióan váltottak biztosítót, ezekből a váltásokból 130 ezer történt online formában.

Mivel a biztosítóváltás egy adott időszakra összpontosul, ezért a csúcsidőszakban a direktbiztosító külső call centerek szolgáltatásait veszi majd igénybe. A marketinghívások és a nagyobb telefonos marketing kampányok lebonyolításakor is igénybe veszik majd a külső segítséget.

Csikós Dániel ismertette, hogy a jövőben casco, lakás-, utas- és balesetbiztosítással is foglalkoznak majd. A cég indítását egy internetes kutatás előzte meg, melynek alapján kirajzolódott célcsoportjuk: a 25-62 év közötti, felsőfokú és középfokú végzettségűek, akik közepes méretű vagy nagyobb városokban laknak, nyitottak az újdonságra, fogékonyak, jól informáltak, aktívan keresnek szolgáltatót, és szívesen hoznak gyors döntéseket. Ez a célcsoport érzékeny az ár-érték arányra, szívesen használja vásárlás és ügyintézés során a direkt kommunikációs eszközöket.

A magyar Genertel indulásához a példát az olasz Genertel szolgáltatta - az 1994-ben indult olasz cég piacvezető direktbiztosító, 627 ezer szerződést mondhat a magáénak.


Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.