Hirdetés
. Hirdetés

Gondban vannak a notebookgyártók

|

Akkumulátorhiány lépett fel a notebookgyártásban, ami főleg az olcsó és az ultramobil gépek szegmensét érinti.

Hirdetés

A Market Intelligence Center (MIC) piacelemző cég szerint az LG Chemicals gyártósoránál kiütött tűz miatt a szállítók nem tudnak majd lépést tartani az akkumulátor kereslettel legalább júniusig, de lehet, hogy a hiány jócskán elhúzódik a harmadik negyedévre is. A MIC egyik elemzője a Panasonicnál tavaly történt tűzeset alapján egy véli, hogy 5-6 hónapba is beletelik, amíg az LG Chemical ismét teljes kapacitásra tér át - írja a Financial Times.
Az LG Chemicals az incidenst követően úgy nyilatkozott, hogy nem lesz gond, mert teljes kapacitásra állítja át más gyárait. A JP Morgan Hong Kong-i kirendeltségének egyik elemzője ugyanakkor arra hívta fel a figyelmet, hogy a consumer piacra szánt HP-termékek felébe az LG Chem termékeit építik be, így valószínű, hogy itt gondok lesznek. Szintén problémákra számíthat a notebook-gyártásban jelenleg harmadik helyen álló Acer.

Az Asustek már bejelentette, hogy valószínűleg nem tudják majd tartani az első negyedévre tervezett 300 ezer darab EeePC szállítását az akkumulátor-hiány miatt.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.