Hirdetés
. Hirdetés

Gondok vannak a Google Desktop 3 szolgáltatással?

|

A legújabb Google Desktop 3 egy olyan funkcióval bővült, amely lehetővé teszi dokumentumok keresését egyidejűleg több számítógépen is. Ezt a szolgáltatást azonban egy digitális vásárlói jogokat védő szervezet, illetve egy biztonsági vállalat szerint sem ajánlatos használni.

Hirdetés

Nemrég rántották le a leplet a Google Desktop új, hármas verziójáról, amely a számítógépeken található fájlok könnyebb kereshetőségét teszi lehetővé. A Desktop 3-ba egy olyan Search Across Computers névre keresztelt szolgáltatást építettek, melynek segítségével adott fájlokat egyidejűleg több, hálózatba kötött gépen is kereshetünk.

A funkció aktiválását követően a többi számítógépen található szöveges dokumentumok és az internetes fájlok másolata átkerül arra a gépre, amelyen a keresést kezdeményezték.

Az Electronic Frontier Foundation közleményben figyelmeztetett mindenkit, a kormányszervezetek kötelezhetik a keresőszolgáltatást nyújtó internetes oldalak tulajdonosait, hogy a rendszerükben lefuttatott keresések archívumát nyomozás céljából átadják a szerveknek. Ez már nem újdonság, mi is írtunk róla. Az Amerikai Igazságügyi Minisztérium nemrég bekért a Google, Microsoft, Yahoo és America Online (AOL) keresők archívumából egy-egy véletlenszerű adattömeget. Egyedül a Google tagadta meg a kérést.

A szervezet szerint az új funkció használatával megnövekedik a személyes adatok idegen kézbe kerülésének valószínűsége, s emellett annak a veszélye is, hogy a felhasználó adataival hackertámadás keretén belül visszaéljenek.

A Google szóvivője szerint a közös keresés alkalmával gépre kerülő, máshonnan származó adatok csak ideiglenesek, ráadásul a program automatikusan megtagadja a jelszóval védett tartalmak másolását. Az ideiglenes fájlokat pedig akár manuálisan is el lehet távolítani egy gombnyomással.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.