Hirdetés
. Hirdetés

Google: egyre többen használják a mobil térképeket

|

Marissa Mayer, a keresőóriás alelnöke szerint a Google Maps mobil eszközökről indított keresései már idén júniusban meghaladhatják a hagyományos asztali számítógépekről indítottak számát.

Hirdetés

Marissa Mayer, a Google alelnöke szerdán, a New Yorkban megrendezett TechCrunch Disrupt konferencián tartott előadásában számolt be arról, hogy a Google Maps mobil keresései már idén júniusban túlszárnyalhatják a desktop PC-kről indított keresések számát. Mayer hangsúlyozta: a trend arra utal, hogy a felhasználók egyre nagyobb számban és gyakorisággal használják mobil eszközeiket internetezésre.

Mayer a helyalapú és lokális szolgáltatások divíziójának vezetőjeként, számos az elmúlt években indult Google-szolgáltatás - köztük természetesen a Google Maps - fejlesztéseiért és üzletmenetéért felel. A menedzser elmondta, hogy a Google Maps alkalmazást mára már több mint 200 millió mobil eszközön megtalálható, a felhasználók nem csak tájékozódásra, de pozíciómegosztásra és a környezetükben található szolgáltatások felfedezésére is szívesen használják a megoldást.

Ma már a Google szervereire irányuló összes, térképekkel kapcsolatos keresés negyven százalékát mobil eszközökről indítják: „Ez egy igen jelentős szám" - húzta alá Mayer. A menedzser hozzátette: a hétvégeken rendre ötven százalék fölé ugrik ez az arányszám, és a vállalat arra számít, hogy a mobil keresések a következő hónap folyamán tartósan dominánssá válhatnak.

 

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.