Hirdetés
. Hirdetés

Google helyett Yahoo! lesz az Ubuntu alapértelmezett keresője

|

Az áprilisi Ubuntu-frissítésben már nem a Google lesz a Firefox alapértelmezett keresője.

Hirdetés

A Lucid Lynx kódnevű Ubuntu-verzióban, amely áprilisban érkezik, olyan új módosítás lesz, amely szerint már nem a Google lesz a Firefoy alapértelmezett keresője, hanem a Yahoo! - számol be róla testvérsite-unk, az Electrose.hu.

Rick Spencer elmondása szerint minderre azért volt szükség, mivel a Yahoo! vállalta, hogy megosztja a nyereségét a Canonicalnél dolgozókkal, így finanszírozva az erőforrásokat és a programozókat. Nem kell azért nagyon megijedni, ugyanis két kattintással visszaállíthatjuk a Google-t, ha azt akarjuk, de át is állíthatjuk másra a keresőnket, ha sem a Google, sem a Yahoo! megoldása nem tetszene nekünk.

Ami a legérdekesebb, hogy a Yahoo! tavaly júniusban írt alá egy szerződést a Microsofttal, miszerint a Microsoft Bing nevű keresője fogja adni a Yahoo! találatait. Ez pedig azt jelentené, hogy a Microsoftnak közvetve bár, de köze lesz a Linuxhoz, hiszen, ha úgy vesszük, akkor fizet is a Canonical dolgozóinak.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.