Hirdetés
. Hirdetés

Konferencia ajándék "zöld" telefonnal

|

A PC World magazin és a Computerworld-Számítástechnika idén is megrendezi az IT és a környezettudatosság témában élenjáró Green IT konferenciát.

Hirdetés

A kormányzati szféra, a civilek és az informatikai szakma vezető képviselői 2009. szeptember 30-án az Europa Hotels & Congress Centerben egész napos rendezvényen vitatják meg a környezettudatos informatika helyzetét, lehetőségeit.

Az idei előadóink között a civileket a Greenpeace, a Humusz és a WWF, a szakmát a Követinem, a Toshiba, a Siemens, a Gigabyte, Western Digital, valamint a D-Link, a kormányzati oldalt pedig az NFŰ és a Zöld Ombudsman hivatala képviseli.
 
A gazdasági válság hatására számos vállalat felismerte, hogy nem érdemes halogatni a környezetkímélő megoldások bevezetését. A legnagyobb világcégek mellett ma már a kkv-szektor mindennapjaiba is beépülő Green IT koncepció megvalósulásával nemcsak a környezetre gyakorolt káros hatások csökkenthetők, de jelentős költségmegtakarítás is elérhető. A legnagyobb világcégek újragondolják az irodai környezet, a gyártás és az értékesítés folyamán felmerülő költségeiket, s a „zöld” koncepciók mentén szervezik újra működésüket. A becslések szerint az újraszervezés sokszor akár 30–40 százalékosan csökkentheti a működési költséget, illetve megtakarítást is eredményez.

A zöldülő gondolkodás, beépülve a mindennapi folyamatokba, komoly előrelépést hozott az energiatakarékosság és facility menedzsment, az újrahasznosítás, a papírmentes iroda, az optimalizált adattárolási, dokumentumkezelési megoldások területén, s nagyban megváltoztatta a globális vállalatok kommunikációs és cégkultúráját is.

A konferencia idei előadói nem csupán a főbb trendeket mutatják be, hanem már működő megoldásokból adnak ízelítőt résztvevők számára. A rendezvény immár hagyományosan ülteti egy asztalhoz a kormányzati oldalt, a gazdasági szereplőket és a szakértőket, együttgondolkodásra késztetve ezzel az egész informatikai szektort.

Fő téma: pénzt hozhat a zöld gondolkodás. Környezetkímélő vállalati megoldások, takarékosság és környezetvédelem. Az aktuális témák közül nagy érdeklődésre tarthat számot a zöld iroda témaköre, az energiatakarékosság és az informatikai tevékenységek kapcsán keletkező hulladék újrahasznosításának kérdései. Az idei konferencián is szó esik majd a távmunka új lehetőségeiről, valamint kiemelt szerepet kap a zöld iroda feltételeit megteremtő intelligens épületautomatizálás témája is.

A konferenciának külön aktualitást ad az a szeptembertől életbe lépő EU-s szabályozás, amely kitiltja az elavult világítástechnikai megoldásokat a boltokból, ezzel hatalmas lépést téve az energiatakarékosabb megoldások elterjesztése, illetve az európai széndioxid-kibocsátás csökkentése felé.

A konferenciára a PC World konferenciaoldalán lehet jelentkezni.

Az első 60 regisztráló egy Siemens Gigaset 950 ECO DECT technológiával felszerelt, energiahatékony telefont kap ajándékba!

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.