Hirdetés
. Hirdetés

Greenpeace toplista: a HP a legzöldebb elektronikai gyártó

|

A Greenpeace immár 17-ik alkalommal jelentette meg zöld elektronikai kalauzát, amely igyekszik minősíteni a fogyasztási elektronikai cikkeket előállító vállalatokat a környezettel való kapcsolatuk alapján.

Hirdetés

A Greenpeace friss kalauzában a HP és a Dell megelőzte a korábbi vezető Nokiát, de az Apple és a Lenovo is figyelemre méltó haladást ért el tevékenysége kizöldítésében. A kalauz különféle kritériumok szerint értékeli a társaságokat, beleértve, hogy használ-e megújuló energiaforrásokat a termelésben, elkötelezett-e a széndioxid-kibocsátás csökkentése iránt, használ-e újrahasznosítható anyagokat a termékeiben és elkötelezte-e magát az újrahasznosítás mellett?

A kiadvány beleszámította az értékelésbe a cégek ellátási láncának energiafelhasználási gyakorlatát, a konfliktusoktól mentesen kitermelt ásványok felhasználását, és a meghosszabbított termék-életciklusok iránti elkötelezettséget is.

A HP azzal érdemelte ki az első helyet a listán, hogy jó eredményt ért el a fenntartható tevékenységek és az energiamutatók esetében, de ezzel együtt a kalauz készítői megjegyzik, hogy van még hová fejlődnie a Palo Alto-i óriásnak a zöld termelésben.

A Dell áll a második helyen, amely szintén tovább zöldülhetne, de az energiafelhasználás kritériumainál igen szép eredményt ért el, s rendkívül elkötelezettnek mutatkozott a széndioxid-kibocsátás mérséklésében (40 százalékkal 2015-ig).

A Nokia a harmadik helyre csúszott vissza az energiafelhasználásnál a vezetőktől elmaradó teljesítménye miatt, de jól teljesített a fenntartható tevékenységek értékelésénél. Az Apple a negyedik helyével pedig felzárkózott a zöld elithez.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.