Hirdetés
. Hirdetés

Alapjaiban átalakított kórház

|

Alapjaitól alakították át a Veszprém megyei Csolnoky Ferenc Kórház infokommunikációs struktúráját, a kórháznak ez csupán munkaórákba került. A projektet az Invitellel közösen valósították meg.

Hirdetés

Ehealth
Ehealth

A Veszprém Megyei Csolnoky Ferenc Kórházban teljesen átalakították a belső infokommunikációs rendszert, ami olcsóbb és hatékonyabb működést eredményezett. Az átalakítást az Invitellel közösen vitték véghez, a távközlési szolgáltató vállalta a pénzügyi befektetést. A kórház munkaórákkal vette ki a részét az átalakításból.

Az átalakítás gondolata 2010 végén merült fel. A változásokat öt lépésben vitték véghez. Első körben a kórház több tucatnyi telefon előfizetését és számláját egységesítették, egy szerződésbe foglalták, egyetlen számlán tartják nyilván a teljes kórház telefon forgalmát - az egy csomagnak és egy szolgáltatónak köszönhetően a telefonálás jóval olcsóbbá is vált.

Második lépésben a kórház öt különböző intézményét kapcsolták össze, és foglalták egy hálózatba. Az intézmények 60-80 kilométeres körzetben terülnek el. Ezek több, különálló számítógépes hálózaton működtek. A hangrendszereket egységesítették, a hálózatokat egy bérelt vonali VPN rendszeren keresztül kapcsolták össze. Harmadik lépésben a réz alapú hálózati infrastruktúrát optikaira cserélték, 50 Mbps-os sebességű internetet állítottak hadrendbe - mind a két beruházást az Invitel végezte el.

Negyedik lépésben a kórház szoftvereket bérelt - az új, nagy sebességű optikai hálózaton fennakadás nélkül tud működni a rendszer. Az intézménynek nem kell megvásárolni a drága licenceket és nem kell foglalkozni a beállításokkal, frissítésekkel sem. Ehelyett fix havidíjat fizetnek, pontosan addig, amíg szükségük van az adott alkalmazásra.

Az ötödik lépésben megvalósulandó változásokat még nem használják élesben, a rendszer átadása a közeljövőben várható. Itt a CT, MR képi adatai külső helyen tárolják, fix havi díjért - újból nem volt szükséges beruházásra. Nem kellett tárhelyet, szerverkapacitást vásárolniuk, a betegeknek sem kell őrizgetni a leleteket. Az új rendszerben a képi adatokat két évig a kórházban őrzik, online. Innen az Invitel adatközpontba kerülnek, nearline, további három évig, offline 50 évig megőrzik azokat. A rendszer utolsó tesztjei most zajlanak.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.