Hirdetés
. Hirdetés

Gyorsabb mobil internetezés Operával

|

A jövőben megjelenő, Opera Mobile böngészővel telepített mobiltelefonok gyorsabb internetezésre lesznek képesek, köszönhetően az Opera Software és a Bytemobile között létrejött megállapodásnak.

Hirdetés

Ennek értelmében az Opera Mobile böngésző kompatíbilis lesz a Bytemobile által kifejlesztett Optimization Services Node Monaco Edition, szerver alapú platformmal, amely lehetővé teszi a mobilszolgáltatóknak, hogy saját hálózatukon belül felgyorsítsák a webes "szörfözést".

"Az olyan alkalmazások, mint az Opera lehetővé teszik a teljes körű webes böngészést, de az élmény néha nem az igazi a sebesség miatt." - mondta Timo Burns, az Opera mobil részlegének vezérigazgatója. Több mobilszolgáltatótól is megkeresték őket, hogy valamilyen módon gyorsítsák fel a mobil webes böngészést, hogy ne a sebesség rettentse el a felhasználókat annak használatától.

A Bytemobile szerverei lényegében optimalizálják a webet. Az információkat összerendezik, a képeket némi veszteséggel tömörítik, stb., majd ezt követően a lényegesen kisebb méretű adatokat továbbítják a végfelhasználó készülékére. Jelenleg a vállalat technológiáját a világ mintegy hatvan mobilszolgáltatója használja. Ezt az eljárást keresztezve az Opera böngészőjének optimalizációival, a sebesség akár a normális két-háromszorosára is emelkedhet. A Bytemobile reményei szerint az integráció tovább bátorítja majd a szolgáltatókat, hogy az ő megoldásaikat válasszák. Az Operánál pedig hozzátették, hogy a Mobile böngésző természetesen az optimalizációs szerverek nélkül is tökéletesen működik továbbra is, csak éppen lassabban.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.