Hirdetés
. Hirdetés

Gyorsabb mobilitás és integráció az IBM-től

|

Ötvennél több termékkel és szolgáltatással bővítette MobileFirst, WebSphere és PureSystems portfólióját az IBM Impact 2013 konferenciáján.

Hirdetés

Új típusú rendszerek szükségesek ahhoz, hogy a szervezetek kiaknázhassák a lehetőségeket, amelyeket a négy nagy trend, a mobilitás, a felhő, a közösségi és a nagy adat alkalmazások együttes hatása kínál számukra – mondta Robert LeBlanc, az IBM szoftver üzletágának alelnöke a Las Vegasban zajló Impact 2013 nyitó előadásában.

Az alkalmazások, a szolgáltatások és a folyamatok tervezéséhez, fejlesztéséhez és bevezetéséhez a mobilitás felől kell közelíteni, mert a felhasználók többsége mobil eszközökről fogja elérni azokat. Ehhez újra kell gondolni a működést, a régi folyamatokat ugyanis nem lehet egyszerűen ráhúzni az új architektúrákra. A működést támogató, új rendszereket rugalmas és biztonságos integrációs modellek szerint, nyílt architektúrára kell építeni, mert hosszú távon csak így kezelhetők a folyamatos és gyors változások. Nem utolsósorban minden döntést adatokra és betekintésre kell alapozni, hangsúlyozta az alelnök.

Az IBM több mint 50 új terméket és szolgáltatást jelentett be az Impact 2013 konferencián, amelyekkel a vállalatok dinamikus, integrált és nyílt szabványokra épülő IT környezetet alakíthatnak ki. Marie Wieck, az IBM WebSphere termékcsaládjáért felelős vezérigazgatója a mobil alkalmazások fejlesztését és bevezetését, valamint a rendszerek, alkalmazások és folyamatok, az emberek és az információk összekapcsolását megkönnyítő újdonságokat emelte ki közülük a nyitó előadás folyamán.

Robert LeBlanc, az IBM szoftver üzletágának alelnöke

Mobil alkalmazás órák alatt

A konferencia középpontjában az IBM MobileFirst stratégiája áll, amelyet a cég eredetileg idén februárban ismertetett. Az üzleti mobilitás számos aspektusát lefedő portfóliót bővíti mostantól az IBM MessageSight appliance, amely JMS (Java Messagi Service) és MQTT (Message Queuing Telemetry Transport) technológia támogatásával segíti az internetre csatlakozó szenzorokból és más eszközökből nyert adatok kezelését gép-gép közötti (M2M) kommunikációs környezetekben. A készülék 30 perc alatt beüzemelhető, és akár 1 millió eszköz, másodpercenként 30 millió üzenet kezeléséig méretezhető. Az OASIS non-profit konzorcium tagjaként az IBM aktívan támogatja az MQTT szabványosítását, mondta a vezérigazgató.

Mostantól érhető el az IBM Worklight v6-os verziója, amely többek között analitikai funkciókkal, a felhasználói élményről képet adó elemzéssel segíti a mobil alkalmazások készítését. Az egy éve felvásárolt Worklight fejlesztőkörnyezet eszközkészletét az IBM az új verzióban a mobil alkalmazások tesztelését segítő képességekkel is bővítette, Rational alapokon. A nemrég felvásárolt UrbanCode technológiájával az IBM mostantól az appok bevezetését támogató funkciókat is ad mindehhez – Marie Wieck szerint a szervezetek órák alatt új mobil alkalmazásokat készíthetnek és vezethetnek be.

Gyarapodtak az IBM Mobile Cloud Services képességei is, amelyekkel a fejlesztők többek között helyalapú szolgáltatásokat készíthetnek. Mobile First portfóliójában a gyártó emellett a mobil ökoszisztéma menedzselésére, illetve iparági igények kiszolgálására specializált tanácsadói szolgáltatásokat is kínál.

Hirdetés

Katasztrófatűrés öt kattintással

További bejelentések részeként az IBM alapportfólióját is bővítette pl. az integráció és folyamatok menedzselése, analizálása terén. Az IBM API Management v2.0 például egy új appliance API-k készítéséhez, menedzseléséhez: a készülék segítségével a szervezetek a rendszerek szolgáltatásait gyorsan elérhetővé tehetik a felhőben. Most debütált az IBM BPM és MobileFirst portfóliója között hidat verő Mobile Solutions for Business Process és Operational Decision Management, az IBM Integration Bus v9, valamint az IBM Blueworks Live is. Ez utóbbi SaaS szolgáltatási modellben elérhető, felhő alapú megoldás, amellyel a szervezetek a folyamatokkal kapcsolatos döntéseiket dokumentálhatják.

Az IBM ugyancsak Las Vegasban jelentette be a PureSystems gépcsalád két új tagját, a PureData System for Hadoop és a PureApplication rendszerek új modelljét felhő alapú nagy adat és katasztrófa-elhárító (DR) megoldásokhoz. PureApplication rendszereken 5 kattintással beállítható a katasztrófatűrő működés, amit a konferencia közönsége a helyszínen ki is próbálhatott. További újdonság, hogy a PureApplication rendszerek mostantól a Microsoft alapú alkalmazásokat is támogatják.

Az Impact 2013 konferencia, amelyre az IBM 8 ezer partnere és ügyfele érkezett Las Vegasba a világ több mint 70 országából, május 2-án zárul.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.