Hirdetés
. Hirdetés

Gyorsan bekapcsolódó PC-k

|

Mennyit nyernénk egy száz PC-ből álló hálózat esetében egy év alatt, ha jelentősen sikerülne lerövidíteni a bootidőt? Nagyjából tíz napot, állítja a Fujitsu.

Hirdetés

A Fujitsu FastOn alkalmazással támogatott Esprimo PC technológiája a jelenlegi asztali PC-kre jellemző szinthez képest kétharmadával csökkenti a bootolási időt. Egy átlagos asztali számítógép rendszere nagyjából 25 másodperc alatt áll fel, a japán technológiával megtámogatott PC-k esetében ez átlagosan 13 másodpercre csökkenthető.

Fujitsu FastOn technológia
Fujitsu FastOn technológia

A tavaly müncheni Fujitsu konferencián bemutatkozó FastOn technológia már elérhető

Mielőtt kitérnénk arra, hogyan is érte ezt el a vállalat, egy példán keresztül vizsgáljuk meg, mennyit jelenthet néhány másodperc! A Fujitsu számításai szerint a FastOn használata akár 10 munkanapnyi időmegtakarítást is hozhat egy év alatt egy 100 asztali PC-ből álló hálózatot működtető vállalatnál. Ezt a megtakarítást a napi rendszerbetöltéseket, valamint a szoftverfrissítések és patch-telepítések után szükséges újraindítást figyelembe véve számították ki a japánok.

A Fujitsu az Esprimo asztali PC család egyes felső kategóriás (Superior) modelljeibe integrálja a FastOn technológiát. Az Esprimo P900 és Esprimo E900 modellek BIOS-optimalizálással gyorsítják a betöltést, és a Windows 7 Professional gyárilag előtelepített, optimalizált verzióját futtatják. Az optimalizált FastOn Esprimo PC-k SSD meghajtókkal és Intel Core i5 vagy i7 processzorral működnek. A BIOS-ba integrált switch-csel támogatott, optimalizált gyorsbootolási jellemző más rendszerkonfigurációk esetén is lerövidíti a hozzáférési időt.

A FastOn technológiát használó Fujitsu Esprimo „premium selection” PC-k 2011. decembertől kaphatók a Fujitsu SELECT viszonteladóinál.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.